Busy day...

Idag har dagen rullat på från morgon till kväll! Jag började med att gå upp kl 03.25 och göra mig klar för att köra till Slagsta för att börja jobba. Kl 04.00 satte jag mig i bilen och började köra, tack och lov att det inte var halt! Kl 05.00 började jag och Michelle att lasta lastbilen med bröd och sedan körde vi runt till de olika butikerna fram tills kl var ca 13.00. Då åkte vi hem till hennes pappa för att ge hästarna och oss själva lite lunch. Sedan blev det en powernap innan vi bytte om till stallkläder. Jag red ut på Gunde och Michelle red på Myran. Det var jättemysigt!

Nu har jag precis ätit lite middag och ska snart ta och hoppa in i dushen. Familjen ankommer kl 20.00 till Nynäshamn så de är väl hemma strax efter 21.00 skulle jag tro. Jag kommer nog kunna somna ganska så snabbt ikväll iaf och det är skönt! Imorn är det jobb igen och sedan ska jag upp till Skaft och rida lilla Stella :)


Sweet dream are made of this...

Helt galet skönt vårväder det var idag! Jag var ute och gick i nästan en hel timme och solen värmde verkligen! Snart är det nog faktiskt vår här hemma i Sverige! :D

Idag bokade jag flygbiljetten ner till Chania igen, 3 april går planet från Skavsta! Det ska bli roligt att komma ner igen! Jag längtar faktiskt tillbaka...

Hur som helst ska jag nog ta och krypa ner i sängen om men stund och försöka att somna tidigt även om jag förmodligen inte kommer att lyckas. För kl 05.00 ska jag vara i Slagsta och börja jobba. Så kl 04.00 måste jag sätta mig i min kära lilla golf och köra. Det blir som sagt ingen uppesittarkväll!


Back in Stockholm!

Igår blev det inte så mycket gjort på bloggen. Det är svårt att hinna med när man är ute och reser och speciellt när man åker färja mitt ute på havet och inte har någon mottagning alls! Jag kom som sagt tillbaka till Stockholm igår kväll. Min snälla morfar kom och hämtade mig i Nynäshamn och körde hem mig :)

Imorse kom Jeanette och hämtde mig vid nio och då åkte vi och kopplade släp och sedan åkte vi upp till Skaft för att hämta Felix! Det är så himla halt på utebanan så vi hade bestämt att vi skulle åka till Fågelbro istället för att låna ridhuset. Vi fick även med oss Sanna som brukar hoppa Felix :)

Allt gick iaf bra med ridningen och precis när vi var klara i stallet och skulle åka hem ringde Michelle och undrade om jag kunde jobba onsdag, torsdag o fredag denna vecka. Och det tackade jag såklart ja till :) Så nu blir det lite jobb oxå :)

Det är himla soligt och fint vårväder ute så jag ska strax ta och gå ut på en promenad :)




Sunny day!

Idag är det jättefint väder ute, det är sol och ca -3 grader. Idag tror jag att vi pratade om att röja upp på tomten för det ligger hur mycket grenar som helst överallt efter blåsten och vintern. Sen ska vi väl försöka ändra biljetten hem för mig så jag kan åka hem i eftermiddag. Jag börjar bli lite rastlös tyvärr...

Nu har jag precis ätit lite frukost och ska snart ta ut de små hundarna!


You should always look on the bright side of life...

Idag har jag inte skrivit speciellt mycket för internet har helt enkelt inte velat samarbete med mig. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt utan att lyckas. Men nu verkar det som att jag kanske kan få iväg ett inlägg iaf!

Idag har det blåst ännu mer än igår men det hindrade inte hela familjen Strandberg från att gå en riktig långpromenad på 10,8km :) Vi hade med oss lite matsäck och stannade mitt i skogen och fikade efter halva vägen ungefär. Efter fikat fortsatte vi en liten bit till enda tills vi kom fram till en stor äng där vi släppte alla 3 hundarna lösa. De sprang och lekte som bara den. Det blev dock väldigt skitiga... Men det hör väl denna årstiden till!

Efter 3 timmar kom vi tillbaka och då åkte mamma och jag och handlade lite grann i Stånga. Och när vi kom hem igen åt vi lite lunch. Sen vid 15.30 började sändningen från Göteborgs Horse Show så jag har suttit och tittat på det fram tills nu.

Snart ska vi ta och fixa med lite middag. Vi ska grilla!

Hoppas ni har haft en bra dag!


Family night!



Har precis avslutat en middag med familjen. Ikväll åt vi räkor, baguette, olika goda ostar och drack vitt vin. Jättemysigt :) Nu sitter vi alla i soffan och väntar på den förbaskade melodifestivalen.

Jag saknar alla på lilla Kreta och framförallt C! <3


Windy walking...

Idag blev det en långpromenad på 8km med mamma pch Fredrik och alla hundarna såklart. Det blåste väldigt mycket men det var sol så det var rätt så skönt ändå. Och hamnade man i lä så värmde den faktiskt riktigt mycket! Det är helt galet mycket vatten här! Det är i princip ingen snö alls men istället är det sjöar på åkrarna. Det var till och med 6 svanar på den ena åkern som simmade runt i vattnet! Såg även myror idag som jobbade på som tusan!










Idag blev det även premiär för mig med årets första semla! :) Riktigt god va den oxå för den var bakad idag! Ikväll blir det lite familjemys med räkor och baguette! Mamma ville se en sväng på melodifestivalen så det kommer väl höras i bakgrunden!




Aint no sunshine when she´s gone...

Godmorgon!
Sitter just nu i sängen och försöker få till ett inlägg med detta otroligt långsamma internet. Det blåser som bara den och jag har inte så jättebra mottagning! Hur som helst har jag iaf sovit som en stock inatt. Jag somnade strax innan tio igår kväll och vaknade vid 07.22 av att Stella stog och stirrade på mig och direkt när jag öppnade ögonen började hon slicka mig i ansiktet och la sig bredvid mig i sängen.

Idag vet jag inte riktigt vad vi har för planer. Vi ska iaf ut en sväng med hundarna nu. Hoppas på att vi inte blåser bort :P


Congratzzzzzzzzzzz AM BYTH!

Med 124 röster vann igår Am Byth deltävlingen på Emergenza och är därför vidare till semifinal! Direkt när de kom upp på scenen blev publiken helt till sig. De har alla en egen stil men tillsammans skapar de sjukt bra musik och bjuder på en sjukt skön spelning! Så till alla ni som inte var där igår, bör definitivt komma och rösta vidare de i semifinalen!






Bad update...

Nu sitter jag i soffan i våran stuga på Gotland. Jag har varit väldigt dåligt på att uppdatera här pga att jag inte har haft tid. Det har gått i ett sen jag kom hem igår. Men jag tänkte iaf göra en liten sammanfattning!

Igår flög jag hem ifrån Chania. Alla flygningar gick bra men det var väldigt segt och jag hade fruktansvärt ont i rumpan av allt sittande. Och när jag äntligen satte mig i bilen för att åka ifrån Arlanda hamnade jag och min bror i köer så det tog en jävla tid att ta sig hem!

Jag hem vid runt 19-tiden och då åt jag lite räkor och vitksbröd med min familj. Det var trevligt att träffa de igen! Och min älskade lilla Stella <3 Efter middagen kastade jag mig in i duschen för jag skulle ju som jag sagt tidigare iväg på Emergenza och se Am Byth med min kusin.

Jag kan säga att det var riktigt jävla isgata när jag skulle köra in till stan och möta upp Mattias. När jag kom nerför en backe mot en bro så släppte fästet totalt och jag gled ver i den andra filen och hann precis få stopp på bilen innan jag hamnade i snödiktet! Tur kan man säga!

Det blir ett sånt himla långt inlägg om jag ska berätta omm Emergenza oxå så jag gör ett nytt som bara handlar om Am Byth! :)

Nu ska jag snart äta middag iaf och sedan sova för jag har bara sovit 6 timmar toalt de 2 senaste dygnen!


Goodbye for now...

Nu är det inte speciellt många timmar kvar innan jag åker. Klockan ringer kl 05.00 imornbitt så det blir en lugn kväll! Idag har jag fått provat på något nytt, Tahini. Det är någon form av sesamsmör som bland annat kan vara smaksatt med kakao. Det är jättegott verkligen! Det påminner litegrann om jordnötssmör fast mycket torrare i smaken inte så krämigt. Bild på det kommer senare för jag har packat ner sladden till min mobil så jag kan inte föra över nån bild.

Det känns lite tråkigt att åka härirån för jag kommer längta tillbaka. Men det bästa är att jag kommer tillbaka! :) Nu ska jag krypa ner i soffan och se på tv en stund innan jag kryper i säng! Vi hörs kanske en snabbis imorn annars på fredag. Ska som sagt iväg på Emergenzsa imorn kväll och åker till Gotlandd fredag morgon!


Last day in Chania for a while...

Idag är det alltså min sista dag här innan jag åker hem igen! Jag har faktiskt sovit ganska så bra inatt med tanke på att jag knappt kan sova! Just nu sitter jag med en kopp te och myser med Melina i knät. Snart ska jag ta och försöka organisera min packning. Inte så jätteroligt men jag måste eftersom jag ska vara på flygplatsen runt kl 06.00 imorn...

Jag ska oxå ta och kolla upp att mina plan verkligen går som det ska. Jag ska först till Athen, sedan Istanbul och sist Stockholm och jag vill ogärna bli fast någonstans på vägen!

Nä nu är det verkligen dags att sätta fart!


About a boy...

Jag såg en film idag som hette "About a boy". Den var faktiskt väldigt bra, lite små tragisk men bra. Hur som helst var det en låt med som jag fastnade för. Här är låten iaf, jag tycker kanske inte att den är jättebra men texten är!

There's nothing I could say to make you try to feel okay,
And nothing you could do to stop me feeling the way I do.
And if the chance should happen that I never see you again,
Just remember that I'll always love you.

I'd be a better person on the other side I'm sure.
You'd find a way to help yourself,
And find another door.
To shrug off minor incidents,
And make us both feel proud.
I'd just wish I could be there to see you through.

You always were the one to make us stand out in a crowd,
Though every once upon a while your head was in a cloud.
There's nothing you could never do to ever let me down,
And remember that I'll always love you.


Just for fun...

Dagens Horoskop
Stenbocken

"Det blir aktuellt med förhandlingar som har med samarbete att göra. Teoretiskt verkar allt vara bra. Men om du synar det olika detaljerna lite närmare kommer du att upptäcka vem som tjänar mest på det här. Det är inte du! Det behöver du inte ens tvivla på!"

Hmm...


Massa sol men inga semlor!



Nu har jag precis ätit lite fruktsallad efter en joggingrunda! Vädret är helt underbart idag! :D Efter att jag hade sprungit gick jag längs med strandkanten med fötterna i vattnet. Hur mysigt som helst. Och när jag gick där kände jag att solen verkligen värmde så jag la mig ner i sanden och solade en liten stud innan jag fortsatte hem. Hur skönt är inte det när det är den 21 februari haha!

Nu ska jag ta en dusch sen ska jag sätte mig ute på balkongen och läsa lite och njuta av solen! Idag är det ju fettisdagen men jag är inte i närheten av att äta en enda liten semla idag... Jag får nöja mig med att se alla som lägger upp bilder på facebook! Kanske kan det bli en semla i helgen när jag är i Sverige igen :D





Nice song...



En skön låt från ett av mina favoritband!
Enjoy!


My f*cking nightmare...


Dessa sömnproblem börjar gå mig på nerverna! Igår var jag inte speciellt trött men inte heller jättepigg så jag började titta på en film som började kl 22.00. Det var en film med George Clooney och Jennifer Lopez. Men jag såg väl kanske bara en timme sen kröp jag ner bredvid C. Och där låg jag klarvaken och klockan gick... En halvtimme blev en timme, en timme blev 2 osv... Tror jag somnade ca 4 timmar senare, jippie! Men sen vaknar jag hela tiden. Vrider och vänder på mig, går upp på toa och kan inte somna om. Jävligt drygt är det! Om det fortsätter såhär får jag börja ta mina sömntabletter igen när jag är tillbaka i Sverige för ag känner mig konstant bakfull för att jag inte får någon bra sömn...

Nu skiner solen och det är nästan klarblå himmel så jag ska dra på mig löparkläderna och bege mig ut. Och idag behöver jag verkligen springa av mig lite för jag har för mycket i huvudet!


Im so addicted to....

Idag tittade jag lite snabbt på SF:s hemsida för att se om det går några bra filmer på bio. Och jag hittade ganska många som verkar vara intressanta! Många fler än förra gången jag och Michelle skulle gå på bio. Då var utbudet ganska så dåligt!

Jag har verkligen hästabstinens nu! Jag har inte ridit på jättelänge och jag saknar det verkligen så det ska bli roligt att komma hem och pyssla lite igen. Det kommer bli tufft att vara utan de hela sommaren men de finns ju garanterat kvar när jag kommer tillbaka! Dessa hästar...




Monday morning...

Igår kväll konstaterade jag att det faktiskt bara är 3 dagar kvar för mig här tills jag åker tillbaka till Sverige ett tag. Tiden går väldigt fort trots allt. Det känns inte som att det var så länge sedan Michelle åkte hem men det är 2 vekor sedan...

Jag ser inte så jättemycket framemot min flygning. Det är tre flygningar och första avgår kl 07.00 mot Athen. Sedan flyger jag till Istanbul och sist av allt till Stockholm. Resan kommer att ta ca 10 h 30 min. Fantastiskt roligt! Men sen är jag iaf hemma.

Vi var som sagt en sväng på KLIK igår och det var trevligt. Sen när vi kom hem tittade vi på I Robot med Will Smith och jag somnade i soffan. Då kände jag att jag inte hade sovit så mycket natten innan... Sen vaknade jag av en riktig catfight utanför lägenheten. Men det är inte speciellt ovanligt men det skär i öronen iaf!

Snart ska jag försöka ta mig ut på en liten löparrunda. Men inte riktigt ännu för jag känner mig lite småseg fortfarande!


Sunday, bloody sunday...

Idag har det varit sjukt nice väder! Jag har suttit i jeans och linne i solen och då var det varmt! Jag ser inte riktigt framemot att möta snö och kyla på torsdag, men sånt är livet när man bor i Sverige :P Det är ju festival tider nu här och runtom i världen. Så idag har jag sett många små prinsessor gå runt nere i hamen. Har även sett en Buzz Lightyear springa runt och jag duvor och en och annan indian!

Nu ska jag snart ta och byta kläder och göra mig iordning för vi ska till KLIK ikväll.



KLIK


PR for Am Byth! How to find out more about the band and their music!

Ett metal/hardcoreband från Stockholm som består av 5 sköna grabbar!

Tomas "Måsen" Åsberg - Vocals
Jimmy Nyholm - Drums
Dennis Trouin - Rhythm guitar
Johannes Hennoks - Lead guitar
Felix Karlsson - Bass





http://www.facebook.com/pages/Am-Byth/196754987030857

Klicka på länken och du kommer direkt till deras sida på Facebook. Make a like so you don´t miss anything!





http://www.myspace.com/ambyth

På deras Myspace sida kan du lyssna på det senaste ifrån bandet!

Enjoy!






Time for me to go...


Nu tar jag en promenad i solen ner till hamnen! 
:D


Sunny sunday...

Igår satt jag upp och kollade på film efter film i hopp om att bli lite trött. Men inte blev jag det inte... Jag trodde ändå att jag skulle vara lite trött eftersom jag hade varit ute och sprungit. Vid 02.40 stängde jag iaf av tv:n för att gå och lägga mig bredvid en stensovande C. Det tog ett bra tag innan jag kunde somna. Tror att jag tittade på klockan sista gången vid 03.30...Drygt!

Idag vaknade jag 09.20 och kände mig pigg. C kom in ganska snabbt efter jag vaknat och sa hej då och sa att det är en fin dag, och efter det gick jag i princip upp. Jag började med att starta en tvättmaskin så det mesta är rent av de kläderna jag ska lämna kvar. Lite kommer jag ta med hem och tvätta, men det gör inget för jag måste ju ändå ha lite kläder hemma med.

Nu har jag precis ätit frukost och känner mig sådär lagom ångestladdad som efter varje frukost. Jag hatar frukost, det förstör hela dagen om det blir fel.


Mistaken for a greek...

Jag var för ett litet tag sedan nere och köpte 2 bananer i den lokala lilla affären. Till och börja med är det väldigt trångt så den som jobbar i affären försöker hjälpa till så mycket som möjligt. Hur som helst kommer jag in och hon tar mina bananer och säger
- γειά σου (vilket betyder "Hej")
Jag svarar tillbaka för det har jag ju iaf lärt mig att säga! 
 Jag tittar runt lite snabbt bara för att se om jag vill ha något mer men bestämmer mig för att jag är nöjd och ska betala. Och där kan vi ju säga att hon tappar mig totalt. Hon börjar pladdra på som tusan och jag får helt enkelt avbryta henne och säga;
- Im sorry I don´t speak so much greek...
Och till svar förklarar hon på engelska istället och frågar om jag har 10 cent.
Jag börjar plocka upp mina mynt och under den tiden ger hon mig en väldigt förvånande min och säger
- So you don´t speak greek?
- No, I don´t.
- Im surprised cause you look like a greek! Säger hon med ett stort leende
Jag ler tillbaka, tar mina bananer och säger;
- ευχαριστώ πολύ (som betyder tack så mycket)

Såhär i efterhand tittar jag på mig själv i spegeln och ser mig själv i ett par converse, mjukisbyxor, en svart lite tjockare vårkavaj, nytvättat lockigt ljust hår och osminkad och undrar om det bara är hon som tycker jag ser ut som en grekiska eller om det är flera som gör det eftersom alla utgår från att jag pratar grekiska... Eller så är det bara för att det är lågsäsong nu och det inte är så många turister... Inte vet jag. Men i hennes ögon är jag iaf grekiska! BAZIIINGA!



I am not an object from the museum...



Woho, det är alltid lika skönt att springa slingan nere i Ag. Apostoli för ingen tittar på mig som jag vore tagen från ett museum! När jag springer här hemma genom Galatas och runt omkring tittar alla på mig som om jag inte vore riktigt klok. Det är en aning psykande faktiskt så det är rätt skönt att springa bland alla andra ibland. I jämförelse med den gubben som sprang med mössa, t-shirt, tights, röda badbyxor upp till hakan och barfota så ser jag faktiskt väldigt normal ut när jag springer haha!

Idag var jag ute i 75 min för det var så himla skönt när solen sken! Nästan lite sommar bortsett från när man var i skuggan och det blåste lite. Ett varv runt slingan är ca 1,1 km och jag sprang 3 varv där. Sen är det väl ca 3,5 km enkel väg hem. Så jag tror att jag sprang runt milen idag faktiskt :D Sprang iof inte hela tiden, var powerwalk emallanåt. Jag hatar dessa asfaltsbackar...Det tar lite för mycket på mitt högerknä oxå. Jag blev sparkad av en häst där för flera år sedan och ibland känner jag av det när det blir för tufft.

När jag kom hem skar jag en banan och apelsin i små bitar och åt tillsammans med lite yoghurt! Väldigt gott! Nu är jag precus nyduschad och ska nog sätta mig på balkongen och läsa lite ur min bok jag fått av mormor!




Am Byth live @ Emergenza



Tänkte bara tipsa om denna spelning som är på torsdag nästa vecka! Ett par kompisar till mig spelar i detta bandet så jag och min kära kusin ska dit! Det är flera olika band som tävlar mot varandra för att komma vidare till nästa deltävling.

Kom och lyssna! :D


Pack the suitcase...It´s not that easy...

Man skulle kunna säga att jag har lite lätt beslutsångest när det gäller min packning. Jag ska inte åka förrän på torsdag morgon men eftersom jag känner mig själv rätt så har jag redan börjat för jag kommer hinna ändra mig minst 20 gånger innan jag är klar...

Från början var det tänkt att jag inte skulle ta med min stora väska hem utan bara den lilla. Men så disskuterade jag och Michelle fram och tillbaka och då bestämde jag mig för att ta den iaf. Så idag när jag började sortera vilka kläder jag ska lämna och vilka jag ska ha kvar insåg jag att jag får plats med allt som ska hem i den lilla väskan så det känns onödigt att ta med den stora. Och eftersom jag ska ha med mig ännu mer kläder ner så måste jag ju egentligen ha 2 väskor annars får jag köpa en här nere när jag ska åka hem nästa gång för jag kommer inte att få med mig allt annars. Suck, vilket jävla i-landsproblem. Nu får jag sluta gnälla om det. Men detta väskproblem är iaf vad jag har roat mig med hela morgonen.

Nu är planen att försöka ta mig ner till Ag. Apostoli och springa ett par varv i slingan.  Det är växlande molnlighet nu så har jag tur slipper jag få något regn på mig!


Swedish friday night...Or not haha...

Rödvin
+

Tacos
+
Lösviktsgodis
=
Svensk fredagskväll
Ja någon svensk fredagskväll kan jag ju inte påstå att jag har här men å andra sidan så är jag ju inte i Sverige heller! Just nu sitter jag i soffan och har ganska nyligen ätit fisken vi fick föra helgen. Det var jättegott! Fiskarna steks hela i olja och citron om mina smaklökar inte uppfattade det hela fel! Det bästa av allt var att fisken inte smakade fisk. Det värsta jag vet är när man äter en fisk och den smakar som fisken luktar. Lite svårt att förklara men ni kanske förstår lite iaf...
Hoppas ni får en mysig fredagkväll! Snart ska vi se på "The Mentalist" =)

What doesn't kill you makes you stronger...



Om 1 vecka vid den här tiden befinner jag mig på Gotlandsfärjan påväg till våran stuga i Alskog. Det ska bli mysigt faktiskt och jag ska få träffa underbara Stella igen! Vi ska vara där i 1 vecka om jag inte minns helt fel...Sen är jag hemma hela mars och ska fixa mina papper, rida lite hästar och passa på att umgås med familj och vänner innan jag och Michelle åker ner till Kreta igen.

Jag kommer nog att få en chock när jag kommer tillbaka igen. Jag kan knappt föreställa mig snö och framförallt inte minusgrader! Det närmsta ja kommer snö här är när jag tittat upp på bergstopparna och det räcker för att jag ska tycka det ser kallt ut!

Igår såg jag 2 filmer som var väldigt intressanta. "Basic instict 1 och 2". De handlar om en kvinnlig författare som skriver böcker om mord och allt hon skriver händer i verkligheten. Och man tror hela tiden under filmerna att det är hon som mördar men det är det inte. På något sätt manipulerar hon alla runt omkring sig till att göra saker. Helt sjukt är det iaf men väldigt spännande så det kan jag tipsa om!

Ha en bra fredag och lyssna på låten så hörs vi senare!
 



 


While looking for the answers...Only questions come to my mind...




Efter en jogging/powerwalk runda och en dusch känner jag mig lite seg i huvudet faktiskt. Inte i kroppen men det känns att jag sovit dåligt inatt. Jag kom faktiskt ihåg en sak av det jag drömde! Jag satt i en grön volvo V70 hemma på våran brygga på Djurö och jag skulle köra av bryggan in till land igen. I baksätet satt en kompis till mig och i framsätet bredvid mig satt hans syster. Hur som helst så stog bilen väldigt nära kanten på bryggan och jag skulle lägga i ettan och krypa sakta framåt. Men när jag satte foten på gasen började bilen att rulla bakåt och vi hamnade i vattnet. Fast allt gick bra, jag minns att i fick upp bilen och alla överlevde. Konstig dröm...

Jag tror att jag ska se på en film nu. Jag har en skypedate med min mamma lite senare efter hon slutat jobbet så det är ingen idé att bege sig ut igen. Och jag kan inte påstå att jag har så mycket lust att gå ut igen för det regnar som tusan!

 


After the rain comes sunshine...

Imorse var en det en av de där "dra täcket över huvudet" dagarna. Regnet piskade ner mot asfalten och jag har sovit oroligt hela natten. Tror till och med att jag pratat eller åtminstånde gjort ljud ifrån mig inatt. Har något svagt minne av att C väckte mig. Men jag har iof ingen aning för jag har till och med drömt i min dröm att jag drömde inatt. Ja ni förstår ju hur förvirrad jag kände mig när jag vaknade...

Det var sådär lagom roligt att gå in på toaletten och se håret stå åt alla håll, lite smått röd och svullen om ögonen och en aning huvudvärk. Jag kände mig som tagen ur en skräckfilm. Men gjorde jag iaf iordning mitt te och startade datorn. Och jag kan inte mer än att säga tack till alla fina och underbara människor <3. Jag kan säga att igår fick jag ett nytt besöksrekord på min blogg iaf. Och så många fina kommentarer på både bloggen och facebook. Ni är helt enkelt fantastiska<3

Nu har till och med solen tittat fram, men vi får väl se hur länge det håller i sig. Det är ju som jag sagt tidigare extrema väderomslag här...Om exat en vecka är jag påväg hem till Sverige igen. Det är lite blandade känslor men jag tror att det kommer bli bra. Jag kommer sakna C otroligt mycket men jag kommer ju tillbaka iaf.

Nu ska jag försöka fixa till det här håret och ansiktet.


Things you didn´t know...Thoughts in my mind...

För er som inte vet har jag haft svår anorexi och den började när jag var 12 år. Jag har haft en fruktansvärt lång och tuff väg till vart jag är idag. Och idag är jag utskriven och räknas som "frisk". Men frisk blir man aldrig. Jag är nu inne på mitt 10:e år med en ätstörning och det går inte en timme utan att jag tänker på min kropp och vad jag äter. Det är ett fängelse och kommer alltid att vara. Vissa dagar är självklart bättre än andra men det kommer nog aldrig att finnas en dag då jag inte behöver tänka på det alls. Men man kan ju alltid hoppas!

Det är svårt för mig att anpassa mig och få balans i mitt liv. Allt för mycket handlar om mat, träning och kroppsfixering. Varje dag handlar jämt om att få balans på mat och träning. I mitt huvud kan jag inte äta utan att träna. Den ekvationen är lite felaktig jag vet. För man måste ju äta för att orka träna. Men i min värld måste man träna för att kunna äta.

I dagens läge har jag så mycket erfarenhet i bagaget så jag vet vad som händer om man lever efter min värld. Man blir sjuk. På riktigt. Man skapar sitt eget fängelse på en långsiktig väg. Kortsiktigt får man kickar om man lyckas hålla sig till sin krav. Men det är inte värt det. 

Jag ska inte säga att det inte syntes på mig att jag hade anorexi för det vet jag nu i efterhand när jag ser bilder att det gjorde det. Men när jag var som mest "nära döden" var det faktiskt inte vikten som var det största problemet. Jag hade istället börjat bryta ner hjärtmuskeln. Och i det läget fick jag inte göra någonting längre. Anorexin tog ifrån mig allt. Mina intressen, mina djur, min skola, jag fick helt enkelt inte röra mig för risken var för stor att ja skulle svimma eller bli medvetslös.

Så jag vet att jag måste sköta mig annars hamnar jag där igen och det vill jag inte. Det gör att det blir rätt jobbigt i vardagen. Det går inte att komma undan. Och de senaste 2 åren har jag jobbat som hästskötare och har därför rört på mig hela dagarna så då har det hållt tankarna i schack. Det har faktiskt gått väldigt bra tycker jag.

 Men idag jobbar jag inte som hästskötare och jag är faktiskt väldigt stressad över hur jag ska få balans på det hela. För jag vill inte bli sjuk igen, det är inte ett alternativ så ni behöver inte vara oroliga för det. Men hur ska jag hitta en balans så jag mår bra och kan hålla mina tankar i styr? För som det är nu är det jobbigt, väldigt jobbigt om jag ska vara helt ärligt. Jag är inte alls nöjd med någonting på min kropp just nu (och nej det säger jag inte för att få uppmärksamhet). Det är helt enkelt så det är.

Just nu så bor jag som sagt med min pojkvän på Kreta. Och det är mycket nytt och jag uppskattar det verkligen, inget snack om saken. Men för en person med 10 år av ätstörningar i bagaget är det väldigt tufft. Det är en helt annan matkultur och det är ett helt annat kroppsmode jämfört med det skandinaviska. Jag försöker bara få någon sorts balans. Men det är lite för mycket just nu och det är den största andledningen till att jag tycker att det ska bli skönt att komma hem till Sverige i 5 veckor. Där vet jag vad jag äter, vad det är i maten och jag behöver inte bry mig på samma sätt just för att jag VET. Jag vet hur mycket man behöver röra sig i förhållande till vad man äter. Jag vet.

Nu kanske ni tycker att jag är knäpp och att jag snackar massa skit. Men tyvärr är det såhär min vardag ser ut i mitt huvud och speciellt när jag inte har något att göra. Jag klarar helt enkelt inte av det. Om jag fick önska vad som helst i hela världen önskar jag att jag aldrig hade blivit sjuk i anorexi. Och jag önskar att jag hade fått hjälp i tid. Inte efter 3 år. Och jag skyller verkligen inte det på någon, framförallt inte mina föräldrar. De har gjort allt man kan göra och det tackar jag de för! Jag älskar er! Men hade jag fått hjälp tidigare hade det kanske inte varit så mycket ärr i min själ. Jag hade kanske haft det lättare i min vardag. Vem vet...

Hur som helst är jag fortfarande samma person som jag var innan jag blev sjuk men jag har lite mer att jobba med. Men jag tänker inte ge upp även om det fortfarande finns dagar då jag inte orkar. Och jag vet att detta inlägget blev väldigt långt och förmodligen har många inte orkat läsa hela. Men ett av mina största sätt att bearbeta är genom att skriva. Jag älskar det. Och det är nog många som inte vet att jag fortfarande har det jobbigt. Men det är såhär jag är just nu. Det går inte att ändra på.

Många kan säkert tycka att jag är lite tillbakadragen och konstig ibland. Jag går in i min egna värld med musik och stannar där. Oftast har jag mycket i huvudet då. Men det bästa är helt enkelt att låta mig vara. Jag behöver den tiden för mig själv. Jag hoppas att jag en dag kan hjälpa andra med vad jag har gått igenom. Kanske är det jag behöver för att kunna bearbeta ännu några kapitel? Vad vet jag....

Become the light in this darkened world



You were always there to guide me...

Kalimera!
Idag är jag på bra humör igen så det är jätteskönt! Hade en lugn och mysig kväll igår framför en bra film. Men som vanligt kommer jag inte ihåg namnet på den. Den handlade iaf om en tjej som hamnar i koma och under tiden hyrs hennes lägenhet ut till en kille. Den här killen får besök av hennes ande för hon tror fortfarande att hon bor där eftersom hon inte är död. Under filmens gång lär de känna varandra och blir till och med förälskade. Men efter 3 månader i koma vill läkarna att de ska ta bort henne för att hon inte kommer vakna upp. Då blir det väldigt bråttom att försöka förklara för läkarna att hon inte är död... Och hur ska han göra det utan att låta psykstörd? Väldigt rolig är den iaf så helt klart värd att se :)

Idag skiner faktiskt solen lite grann mellan molnen så idag ska jag ta en promenad iaf. Mitt huvud känns mycket bättre idag iaf men jag hade väldigt mycket osammanhängande drömmar inatt/på morgonen. Sen undrar jag ärligt talat vad familjen ovanför oss gör ibland... Imorse dunsade det massa saker i golvet, mamman skrek på grekiska så självklart fattade jag ingenting och en unge grät. Kanske va hon inte ens upprörd, det är lite svårt att avgöra, det är ju ett lite annorlunda tonläge jämfört med Sverige...


To make you feel my...



Tack sötnos <3


Not my day...

Idag är det inte min dag känner jag. Jag har ärligt talat inte ork eller lust till någonting. Jag sitter fortfarande i tofflor, mjukisbyxor, nattlinne och har samma toffs sen jag gick och la mig igår. Melina verkar inte heller vara på världens bästa humör heller för hon har legat och sovit på min tjocktröja i soffan sen vi gick upp... Vädret är inte speciellt dåligt, det har regnat lite men nu är det mest molnligt så jag kan nog inte skylla på det heller! :P

Hade jag inte vetat att jag inte drack någonting igår så hade jag trott att jag var bakfull ärligt talat. Mitt huvud känns som efter alldeles för mycket jäger och jag fattar inte varför. Jag borde ta mig ut på en promenad och ta lite luft, men nej inte idag. Jag vägrar. Idag tänker ja bara va såhär punkt slut.




Hittade denna stenen igår på stranden. Den påminner väldigt mycket om ett plektrum och det gör att jag saknar min älskade fender!


Stort GRATTIS!



Jag vill även passa på att säga grattis till en av mina sötaste och gulligaste vänner Felicia Alonzo Chatzistamatiou och hennes man Vasilis Alonzo Chatzistamatiou till deras son Elias som fyller 1 år idag! Jag vet att jag inte har varit där speciellt mycket då jag hela tiden har tendes att bo långt bort och jobba mycket... Men ni finns i mina tankar iaf och jag hoppas att ni får en otroligt mysig dag med världens sötaste lilla prins! <3 Ge han en stor puss och kram ifrån mig! :)


Mixed emotions about...



VS



Jag kan i ärlighetens namn säga att jag inte är ett speciellt stort fan av denna dagen. Hade det inte varit för Facebook och alla människor som antingen önskar en glad alla hjärtans dag eller säger att den suger så hade jag inte vetat om att det var Alla Hjärtans Dag idag. För mig hade det bara varit 14 februari.

Jag vet egentligen inte varför jag inte gillar denna dagen. Bakgrunden till Alla Hjärtans Dag är fin, att man ska hitta sin kärlek och visa uppskattning. Men det har inte firats i Sverige särskilt länge. Inte förrän på 1960-talet började man fira denna dagen med geléhjärtan. Och då hade kopplingen mellan romantik och kärlek funnits sedan medeltiden, och man firade ett helgon vid namn Valentinus redan i slutet av 400-talet i den katolska kyrkan. Så ja Sverige är lite efter och andledning till att vi firar det är pga kommerisiella själ och (som vanligt) stark influerade av USA...

Men hur som helst tänker jag inte sitta och säga att denna dagen är värdelös för det finns många som uppskattar den och ger en liten ros till sin älskade. Det säljs ju trots allt över 4 miljoner rosor i Sverige denna dagen! Så alla ni som är i Sverige kan ju äta ett litet geléhjärta och tänka på mig haha!


Sad but true...

Sitter och tittar på nyheterna nu och ser hur mycket som blev förstört i Aten igår. Det ser ut som rena rama slagfältet. Butiker, café och matställen är helt sönderslagna, nerbrunna och självklart har de stulit allt det värdefulla. Vilka jävla as... Vissa butiksägare gråter för det vet inte vad de ska ta sig till. De har lån att betala, folk har inga jobb att gå till och inte heller några pengar att renovera allting. Det är en misär... Jag är hoppas verkligen att Sverige inte hamnar i en sådan här ekonomisk kris...










In memory of Whitney Houston...



2 days since you left us
Great singer
R.I.P
<3


Yes please...






Jag är helt kär i dessa jeansen! Jag älskar stuprörsjeans och framförallt den slitna stilen. De är slutsålda online så jag får gå på jakt när jag kommer tillbaka till Stockholm. Det är mycket möjligt att de inte finns kvar då men då får jag väl försöka hitta ett par andra liknande. De skulle iaf passa perfekt till mina leopardpumps! I värsta fall får jag väl klippa sönder ett par gamla och gör en egen modell av dessa. 

Är de inte snygga?



 
     


It's a long way to the top if you wanna Rock N' Roll!

Idag har jag varit ute på en långpromenad och tagit massor med bilder. När jag började gå hade det precis slutat åska men regnet öste ner. Och där gick jag med mitt paraply och lyssnade på musik haha. Efter ett tag slutade det att regna och det blev sol och riktigt varmt och skönt! Sedan kom det moln igen och några småstänk. Riktigt obigt väder för jag fick klä av och på mig hela tiden.
Jag var ute i ca 2 1/2 timme och gick. Det var riktigt skönt! Jag gick längs med flera stränder och det slutade med att jag var i hamnen och jag åkte med C hem.
Här kommer iaf massa bilder från idag!
Enjoy!

Jag gillar dikter med känsla...This is good one! :)

Sometimes when you look at me it feels like im invisible

I can see your eyes looking at me but you don’t see me

Not even a little bit, not even at all


Sometimes I don’t know if you are making fun or not

I don’t know if I should take you seriously

It makes me shy and also a little bit afraid

Afraid of giving you a answer that I acctually mean or if I should just give you an answer for fun

It makes me confused


Sometimes I don’t know if you are embaressed of me or if its just the way you are

When we are outside in puplic I can see couples everywhere holding there hands, laughing togheter and kissing eachother

Maybe you don’t like to hold my hand

Maybe you don’t like to kiss me in public

I don’t know


All I know is that I feel like your girlfriend without girl

Only just friend

That’s why I get very uncomfortable when you some days introduce me as the woman of your life in front of your friends

Cause you don’t make me feel like that girl


Sometimes I get confused if you want to be with me or not

You never kiss me if you don’t have a reason to have sex with me

Sometimes you give me a quick kiss on my cheek

Or if im lucky you might give me one on my mounth


Sometimes you hold my hand when we watch a movie

Or you touch me all over my body

It doesn’t make me feel special

It doesn’t feel at all


Most of the time you want me to do things for you

Like tounching your hair

Or carefully scratch my nails to your back

And I do it

For the most of the time

Cause I love you


Sometimes when we go to bed you hold me

And I can not say that I don’t like it

Cause I do

But you say goodnight without even a kiss

And if I don’t answer you don’t care

You just fell asleep


Sometimes you say that you are going to miss me when I leave

And I really don’t belive you

Cause I don’t understand what you are going to miss


I guess that you are going to miss to have company

Not beeing alone

But that is easy to fix cause all you need is to spend some time with a friend

Cause that is what we do


Sometimes when you look at me it feels like im invisible

I can see your eyes looking at me but you don’t see me

Not even a little bit, not even at all


Vad tycker ni? :)



I miss you and it's hurts...



In this world you tried
Not leaving me alone behind
There's no other way
I'll pray to the gods: let him stay

The memories ease the pain inside
Now I know why

All of my memories
Keep you near
In silent moments
Imagine you'd be here
All of my memories
Keep you near
The silent whispers, silent tears

Made me promise I'd try
To find my way back in this life
I hope there is away
To give me a sign you're okay
Reminds me again
It's worth it all
So I can go home

Together in all these memories
I see your smile
All the memories I hold dear
 You know I love you till the end of time

Until we meet again <3
/ Din Madelene



                                                                                                                          Lyrics By Within Temptation


At the dead-end I begin...


Ingen aborre här inte...


Hundarna njuter av solen, 20 grader varmt

Idag var det som sagt en fisketur på morgonschemat. Klockan ringde kl 06.00 och det var ganska så kallt och rått ute. Hur som helst gjorde vi oss klara för att åka till hamnen för att sedan åka ut. När vi kom fram till båten var det redan små vågor vid bryggan, då insåg jag ganska snabbt att C skulle bli sjösjuk! Men vi bestämde oss för att åka ut ändå och vi fick med oss en vän till C som brukar hjälpa honom med det motoriska delarna.

Denna gång hade vi lite bättre fiskelycka! Vi åkte ganska långt ut på havet och jag kan faktiskt förstå att C blev sjösjuk för det var väldigt höga vågor. Vi andra kände inte av någon sjösjuka och behövde därför inte kräkas...Haha...

Vid tiotiden begav vi oss tillbaka och då var det riktigt skönt ute. När man var i solen var det 20 grader :) Stackars C hade det jobbigt ett bra tag efter och tyckte att allting gungade. Jag kände faktiskt ingenting förrän jag satte mig ner. Då kände till och med jag att det gungade så jag, det var vågor.

När vi väl kom hem somnade jag på soffan framför vänner och blev väckt när "The Big Bang Theory" började. Det är min absoluta favoritserie! Nu sitter jag med en kopp te i väntan på att att klockan blir 21.00 så vi kan se film. Kommer dock inte ihåg namnet på filmen men det var en komedi.

Ha en skön kväll!




GE MIG!

 

Såg just nu att det har kommit ut en ny Marabou smak. Fy tusan vad jag blev sugen på den. Jag hoppas verkligen att den finns kvar när jag kommer hem om 2 veckor för då ska jag smaka den!
Har ni smakat den än?


You're half of it so we cannot quit, keep building it up with brick after brick...

Imorse fick jag en Melina i sängen när C åkte till jobbet. Vi somnade ganska så snabbt om vilket var skönt! Men sen när vi vaknade igen och jag hade tänkt igår att jag skulle ut och springa var jag helt sjuuuuukt omotiverad. Men efter mycket om och men lyckades jag ta mig ut på en väldigt kort runda men med nästan bara uppförsbackar. Jag tänkte att det är ju bättre med en liten runda en ingen alls. Sen när jag kom tillbaka körde jag faktiskt styrka i nästan 30 min så jag känner mig ganska nöjd nu ändå med tanke på att jag var omotiverad.

Idag är det fredag, men det känns inte som fredag. Det känns egentligen inte som någon dag alls för alla dagar är i princip likadana. Jag tror det är ganska så nyttigt för mig (eller jag vet att det är det men svårt) att träna på att inte hela tiden vara uppbunden och vara alla till lags. Jag har jobbat väldigt mycket de senaste 2,5 åren så jag borde inte ha dåligt samvete men det är ju sån jag är.

Imornbitt om vädret är bra ska vi iaf försöka att göra ett nyy fiskeförsök och se om vi får något napp! De är lite annorlunda jämfört med att fiska i Sverige. I Sverige vanligtvis när man är ute på havet använder man sig av ett kastspö eller möjligtvis nät. Men här har man ett kastspö men man sätter på en vikt längst ner och sedan 3 krokar som man sedan vevar ner till botten. Det påminner lite grann om att pimpla strömming faktiskt.

Nu ska jag ta och göra mig iordning och ta en promenad till hamnen innan det kommer för mycket regn!


Time to...

Olivlund
Lite blåsigt vid havet
Citron & Mandarinträd
Sitter just nu i soffan och tittar på "27 dresses". Har haft en helt okej dag. Jag tog en en promenad in till stan på över 1 timme. När jag nästan var framme hörde jag att någon ropade på mig (jag hör lite smådåligt när jag har ipoden på). Det visade sig vara Armanto, så vi gjorde sällskap ner till hamnen eftersom han skulle jobba. Innan jag gick till C så pratade jag en stund med Johnny, han tror fortfarande att jag ska ta med 11 tjejer hit i sommar. Dumma C att lura i honom nått sånt...haha.
Har även pratat med min lilla mamma på skype idag en snabbis. Fick se Stella då med, hon är ju för underbar! Fick även veta att min pappa och ena bror åkte på svenska rallyt idag. Roligt för de :)
Nej nu ska jag fortsätta hänga med i filmen. Jag måste ju hänga med vad de säger på engelska för det är omöjglit att förstå den grekiska textningen! Ha en bra kväll!

Svårt att sova...



Igår kväll tittade jag på någon skräckfilm som jag redan sett en gång tidigare. Den är inte speciellt läskig med det händer tillräckligt mycket för att jag ska hålla mig vaken. C gick och la sig och jag satt därför uppe själv sista delen. Jag tror den var slut runt 00.45 eller nått och då var jag inte ens trött... Hur som helst gick jag och la mig hos en sovande grek och låg sedan och stirrade upp i taket och lyssnade på regnet som verkligen öste ner till 03.30. Jag kunde ta mig fan inte sova! Kanske för att jag hade lite mycket i mitt huvud readan innan filmen.

Sedan vaknade jag av att C gick upp på toa och jag trodde då att klockan var typ mitt i natten för det kändes som det. Men nej, då var klockan nästan halv 8. Sen från det att han gick upp tills dess att jag gick upp låg jag bara och drömde massa konstiga saker om personer som jag inte träffat på jättelänge eller som jag inte ens har kontakt med fortfarande. Skumt...

Anyway, så fort jag gick upp och hade gått på toa så hörde Melina mig från lägenheten bredvid. Hon är själv nu på dagarna när C och hans pappa jobbar och C´s mamma är i Athen och hälsar på sin andra son. Så det blev ett jävla liv då hon gnydde och krafsade på dörren så jag fick springa ut i pyjamasen med håret åt alla håll. Så fort hon kom in la hon sig vid mig och somnade, lilla fisen...

Snart ska jag ta en promenad jag känner att det ska bli skönt!

                                                                                                                                   


Det regnar, regnar och regnar....



Vi har precis ätit kladdkaka och sett Scary Movie 4. Idag har jag faktiskt gjort några delar av gamla högskoleprov. Jag har lite småpanik för att jag inte vet vad jag vill göra i framtiden. Jag ska hur som helst göra några högskoleprov. Sen om det blir till att söka till polis eller veterinär det vet jag inte. Vet inte heller om jag ska satsa på hästarna. Flyinge??? Jag har lite tappat suget sen min älskade fyrbenta vän gick bort för lite mer än 1 år sedan. Jag vill satsa men har ingen som känner för att kämpa med. Alla som stått mig varmt om hjärtat har jag inte längre kvar. Har lite funderingar på Tyskland men ja vet inte. Det är mycket jag inte vet just nu. Jag känner mig väldigt kluven. Just nu skulle jag vilja borra ner mitt ansikte i Stellas mysiga päls <3 Men hon är lite långt bort just nu...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag undrar om jag någonsin kommer komma till ro och slå mig ner någonstans för evigt. Okej, för evigt är länge men åtminstånde känna mig hemma nog att stanna kvar och skapa en framtid. Jag vill så mycket att jag kan göra en lista lång som ett barns önskelista. Men just nu har jag ingen aning vad jag vill plugga, jobba med eller i ens i vilket land jag vill bo! Mycket i huvudet som ni kanske märker...

Ska man gå efter vad hjärtat eller hjärnan säger?

                                                                                                                                                      /Madde


Drömmar


Stella

Inatt drömde jag om min älskade lilla Stella, jag saknar henne ännu mer idag eftersom det kändes som att jag var med henne i drömmen. Jag konstaterade även när jag vaknade att jag nu har börjat drömma på engelska med inslag av några enstaka grekiska ord. Jag har varit här i snart 3 veckor nu så jag kan bara föreställa mig hur det kommer vara i slutet av sommaren.

Idag är det inte så fantastiskt roligt väder. Det är växlande molnlighet med inslag av regn och ca 13 plusgrader. Jag har iaf varit ute och sprungit en runda imorse och knappt 5 minuter efter att jag kom innanför dörren började det att ösregna. Så jag hade lite tur iaf!

Nu ska jag och Melina gosa ner oss under filten i soffan och se på en film!

/Madde


Promenad



Melina
Melina (vill helst inte vara med på bild)

Hej!
Nu har jag precis kommit tillbaka efter en liten promenad med Melina! Hon tyckte det var väldigt roligt :) Hon ligger nu på mattan och sover. Jag ska snart ta och träna lite. Har lite träningsvärk i rumpan efter gårdagen haha. Men det känns ju bara skönt att man har gjort något iaf.

Den 23 februari kommer jag hem en sväng till Sverige igen. Kommer vara hemma hela mars som det ser ut nu för att sedan åka tillbaka i månadsskiftet mars-april. Jag måste hem och fixa deklarationen och då kan jag lika gärna vara hemma ett tag istället för att flänga fram och tillbaka. Det är ju hur som helst inte så nära att åka till Stockholm härifrån... Jag längtar däremot inte efter snö och kyla med det ska blir roligt att träffa Stella och alla er andra söta människor :)

Have a nice day!
/Madde


Väderomslag

Imorse när klockan ringde hade jag ingen lust att gå upp. Förmodligen för att Michelle skulle åka hem till Sverige igen. Hur som helst ville jag följa med henne till flygplatsen och C hade sagt att han kunde köra ner mig till Marios lägenhet så jag kunde följa med de. När ja mer eller mindre har satt mig i bilen ringer Michelle. Min första tanke är att de undrar var jag är och att de vill åka nu. Men det visar sig vara tvärtom. Mario skulle låna sin farbrors bil och hade inte hämtat den än och kl var 08.50 och vi behövde åka 09.00. Så vi fick istället plocka upp Michelle och Mario och för att sedan hämta bilen.

Varken jag eller Michelle kan grekiska så vi fattade ingenting när vi blev avsläppta vid C´s butik och Mario skulle gå och hämta bilen. För det tar sin lilla tid att gå så det hade varit bättre om vi hade kört honom dit istället, men det ville han tydligen inte.

Hur som helst gick klockan och till slut kom Mario med bilen. Vi kastade oss in och sedan tog det stopp. Självklart hamnar vi bakom en arbetsbil som inte ska flytta sig en på ett tag och vi är på de smala gatorna i hamnen. Bakom oss bildas en kö på flera biler så vi kommer varken framåt eller bakåt. Det slutatde med att Mario bad alla bilarna backa och till slut kom vi bakåt och kunde ta en annan väg. Sedan behöver jag nog inte säga mer än att vi åkt rally på Kreta och Michelle hann med planet!

Nu sitter jag faktiskt med en kopp te och har ätit en bit kladdkaka. Känns som jag gick plus-minus-noll nu när jag bestämt mig för att börja träna from idag. Var ute och sprang i 25 min sedan kom jag hem och körde lite styrketräning i ca 20 min. Hade jag inte bakat den förbaskade kakan (som förövrigt var väldigt god) så hade jag inte tänkt äta något sådant sött. Men men det får bli slut på det när kakan är uppäten! Anyway känns det skönt att vara lite trött i kroppen igen!

Vädret här idag vet jag inte hur jag ska beskriva. Det började med en lugn morgon med lite moln och nästan ingen vind. Sedan började det blåsa som satan i gatan och det blev sol och varmt (+18). Och för ett litet tag sedan öste regnet ner och nu är det sol igen. Hur som helst tänker jag lägga mig på soffan och se en film nu för jag är faktiskt lite seg!

Låten ovanför är från ett av mina favoritband Breaking Benjamin! Riktigt bra :)
/Madde


Bildbomb!

Blå himmel
Hamnen i gryningen
Fiskbete
The sea
Koupas
Fika-paus
Det var lite bilder från idag! Nu ska jag ta och njuta av lite kladdkaka och krypa ner i soffan. Mina kinder hettar efter dagens sol! Imornbitti ska vi köra Michelle till flygplatsen, kommer sakna henne men vi ses snart igen!
Ha en trevlig kväll!
/Madde

Fisketur

Dagen började med att klockan ringde kl 06.00 för vi skulle ta en sväng med båten ut och fiska :) Kl 06.20 fick jag ett sms av Michelle att hon hade feber så därför kunde inte hon och Mario komma. Så det blev bara jag och Costas!

Anyway, vädret var riktigt skönt och jag satt och njöt! När jag blundade och lyssnade på vågorna som skvalpade mot båten och solen som verkligen värmde i ansiktet kändes det som svensk sommar. Helt knasigt men sant! Det vr dock ingen fisklycka idag. Tydligen så "sover" fiskarna när det blåser från söder här. Hur knasigt det än verkar så stämde det ganska bra. För min del gjorde det inget för det var väldigt skönt andå!

Nu sitter jag i shoppen och har precis ätit någon blandning av pizza/paj. Det var gott iaf! Jag lägger upp bilder ikväll från morgonen :)

/Madde

Glass i solen!

Godmorgon!
Igår hade jag både huvudvärk och tandvärk pga min visdomstand som håller på och bråkar så jag somnade på soffan och det blev därför inte några bilder igår. Men de kommer i detta inlägget :)

Gårdagen var en riktigt bra dag, det var varm och soligt hela dagen. Jag och Michelle åt till och med glass i solen. Det kändes lite roligt när vi satt där på en bänk i våra skinnjackor och njöt av glassen och vi konstaterade att det bara var den 3 februari ;) Men jag klagar inte!

Jag träffade även ett par svenska tjejer i butiken igår (för er som inte vet har Costs en t-shirt butik med roliga tryck http://www.facebook.com/#!/pages/Printing-Mania/332376786782851 ). De var där för att köpa 2 stycken. De kom ifrån Jönköping och hade varit här i 3 veckor och ska stann under säsongen för att jobba. Det var roligt att träffa några från Sverige som var i min ålder. Vi får se om jag träffar de igen,de sa att de skulle komma förbi iaf :)

Idag är det ännu bättre väder än igår. De säger att det ska bli 19+ i skuggen idag mitt på dagen. Jag har precis lyckats få igång tvättmaskinen nu efter mycket om och men. Det var inte helt lätt med massa knappar som man inte fattar. Vi får väl se om tvätten blir ren haha. Jag tror dock inte det hade varit till någon hjälp om jag hade haft en manual iaf, allt står ju ändå bara med massa krumelurer hit och dit. Grekiska är svårt, väldigt svårt!

Nu ska jag ta och dricka lite te och duscha och vänta på den förbannande tvättmaskinen. Sen tar jag nog en promenad till stan, det är 6km :) Man behöver ju röra lite på sig oxå inte bara äta glass i solen ;)

Vad ska ni göra idag?
/Madde





Michelle


Glass





Ingen is här inte!

Hamnen


Första inlägget!

Välkomna till min nya blogg! Jag har varit borta från bloggvärlden nu i ganska så exakt 2 år och under dessa 2 åren har det hänt massor men det är inget som jag kommer ta upp här.

Som det ser ut idag i mitt liv så har jag precis flyttat ner till min kille i Chania på Kreta. Jag ska vara här ett par veckor sen åker jag tillbaka en sväng till Sverige för att fixa med lite papper och etc som jag måste skriva på. Sen är planen att jag och min bästa vän Michelle flyttar ner hit över säsongen. Sen får vi helt enkelt se vad som blir av det hela :)

Idag ska det faktiskt vara riktigt bra väder. Knappt någon vind och upp emot +18' :) Jag har tidigare på morgonen fått bilder och film av min pappa på hur det ser ut hemma i Sverige. Och det är verkligen mycket snö! Jag är inte avundsjuk! :P

Jag ska snart ta och hoppa in i dushen för att sedan bege mig ner till hamnen för att ta en fika med Michelle som faktiskt är här och hälsar på :) Här kommer några bilder som dock inte är dagsfärska men jag lägger upp de andå :)

Ha en bra dag så hörs vi ikväll!

/Madde


Utiskt från ena balkoneng



Palmer, INTE snö ;)



I bakgrunden ser man de snöklädda bergstopparna :)



Dessa växer överallt! Mums!


RSS 2.0