Red Bull + Red Bull

Lördagens utgång resulterade i en väldigt rolig kväll med Michelle, Mario och Robert. Det blev dock lite för mycket Red Bull vodka för både mig och Michelle så Mario var måttligt road när han försökte gå hem med oss på morgonen.  Det finns en anledning till varför jag kallas för Red Bull här nere och det är ju som man hör på namnet, det är ganska mycket energi i mig. Och ekvationen Red Bull + Red Bull = Helt galet! Så mycket kan jag konstatera. Roligt var det iaf :)
Just nu sitter jag och kliar mig som en jävla galning jag vet inte hur många stora myggbett jag har fått inatt! Helt galet! Och inte har jag fått med mig min salubrin heller. Dagens mission blir att köpa nya snäckor till min Ipod för den högra är trasig! PANIK! Okej jag erkänner.... Jag ÄR musikberoende.... Så nu vet ni det.

Utgång...

Har precis kommit tillbaka från stranden och duschat! Snart blir det till att tagga inför utgång ikväll! Är dock väldigt trött men hoppas på en rolig kväll!


Weekend in Stockholm :D

Tjoho jag tar en liten tripp till Stockholm den 25-29 maj :) För att gratta min lillebror och gå på Emergenza finalen bland annat! Och självklart hälsa på min underbara lilla Stella <3 Det kommer bli riktigt trevligt! :D:D


Uppätet bankomatkort- CHECK!

Det har varit lite dålig uppdatering nu men igår kväll när jag skulle skriva ett inlägg så kom jag inte in på internet som jag skulle så det blev inget skrivet. Hur som helst var det inte så jättemycket roligt som hände igår. Vi skulle gå och handla lite mat men när vi tog ut pengar så slukade bankomaten hennes kort. Så vi fick gå hem och ringa till hennes bank i Sverige för att spärra kortet och sedan beställa ett nytt. Så mina föräldrar får ta med sig det när det kommer den 11 maj. Det kändes lite lätt surt när detta hände så vi gick ner till hamnen istället och provade fryst youghurt istället. Det är som mjukglass i konsistensen men smakar inte lika sött. Sen får man välja hur många toppingar man vill ha på och det är alltifrån frukt till nutella och nötter. Jag tog en med jordgubbar, hackade hasselnötter, nutella och musli. Riktigt gott och lite nyttigare alternativ till glass beroende på vad man har på.

Idag har vi än så länge sprungit och handlat mat. VI har i princip gått/sprungit i 3 timmar idag :P Så efter lunchen unnande vi oss lite mörk choklad vi köpt. Det är 72% kakao i de och tre olika smaker. Den första är med hallon, den andra med apelsin och tranbär och den tredje med blåbär och mandlar. Riktigt goda alla tre! Nu har jag precis kommit till butiken och det är varmt! Det är verkligen riktigt varmt idag! Jag tror inte jag kan föreställa mig hur varmt det kommer vara i mitten av sommaren!


30 grader varmt!

Igår var jag lite smådeppig så jag orkade inte skriva någonting... Men idag har det varit en bra dag! Det började med att jag och Michelle sprang en runda och åt frukost. Sen gjorde vi en tonfisksallad och tog med ner till stranden. Sen har vi badat, solat och spelat fotboll på stranden hela dagen! Vi har haft 30 grader varmt :D Så nu har jag precis druckit te för jag har bränt mig lite grann och har solfrossa.... Det spelar ingen roll hur mycket man smörjer sig man lyckas alltid bli bränd någonstans. Idag har jag lyckats bli bränd på halsen... Där tänkte jag inte på att smörja mig!
Kvällen har tillbringats med god middag och film med Michelle. Vi gjorde ungsrostade grönsaker med grillad korv och fetaostcreme. Det var jättegott! :)
Nu ska jag krypa ner i soffan!

Färdigstädat!

Nu har jag städat klart hemma så det känns skönt :) Ska ta och byta kläder och göra mig färdig för att ta en promenad ner till stan. Måste försöka fixa min ena gympasko för den har blivit ett litet hål som börjar ge skavsår. Kände det igår när vi gick så långt. Och kavsår är ju aldrig speciellt kul...

Största chokladkakan i mitt liv!

Igår gick jag och Michelle till ett café för att ta en fika. Så vi bestämde oss för att ta en kopp te och en bit chokladkaka med glass. Hade vi däremot vetat att vi skulle få in världens största bit chokladkaka så hade vi bara tagit en! Herregud säger jag bara! Jag har aldrig sett en så stor bit chokladkaka! När vi såg servitören komma med dem började vi skratta och låg mer eller mindre bubbelvikta över bordet, de var ju helt gigantiska! :P Bakom oss satt ett gäng killar och de började oxå skratta när de såg våran reaktion. Man kan ju säga att vi fick mycket chokladkaka för 55kr iaf...Herregud!
Efter den fikan kände vi oss sådär lagom illamående så vi bestämde oss för att gå hem till mig och hämta några filmer för att sen gå tillbaka till Michelle. Det resulterade i en rask promenad på totalt 2 h och 20 min och vi gick en bra bit längre än 1 mil. Så den där chokladkakan hade vi väl förtjänat då iaf haha.
Nu sitter jag och äter frukost och håller på och tvättar en maskin tvätt. Ska städa lite här idag innan jag går hemifrån. Därför bestämde vi att vi inte skulle springa på morgonen. Det blir nog en promenad lite senare istället! :)

Usch, fy och blä...

Idag känns det som en riktigt skitdag! Har inte sovit överdrivet bra inatt, vaknade med extrem mensvärk som vägrar släppa. Känner mig mer eller mindre som en uppblåst spärrballong fylld med vätska. Det är fantastiskt att vara kvinna ibland... Eller inte! Hur som helst lyckades jag ta mig runt löparrundan med Michelle iaf men det var ungefär det jag orkade. Sen åt vi frukost och vi är väl ungefär på samma nivå idag bortsett från att hon inte har mensvärk. Men det känns helt enkelt bara som en helt värdelös dag. Tack och lov att det är bra väder iaf. Men det är sjukt tråkigt på söndagar för det är som att alla går i ide och allting är stängt. Det enda folk gör på söndagar är att de sitter och fikar med sin kaffe.

Jag funderar på att gå hem alldeles snart för jag orkar inte sitta hela dagen och inte gör någonting. Det tar ändå lite tid att gå hem och sen skulle jag behöva tvätta lite så jag har lite att pyssla med hemma iaf. Men vi får väl se hur det blir!


Bildbomb!

Här kommer lite bilder från gårdagen! Den sista bilden är kvällens middag! Hemgjord wok :) Väldigt gott var det!
Nu blir det film i soffan!

Matkoma och slappt värre...

Jag och Michelle har precis ätit Marios hemgjorda soppa med linser, morot, vitlök och tomat med fetaostsallad till. Det var gott och resulterade i matkoma och en himla massa flumm om äckliga maträtter med kackerlackor och skit. Michelle hittade nämligen en jättestor kackerlacka igår inne i badrummet och därför är vi lite insnöade på kackerlackor....


Lite solbränd...

Igår var det som sagt stranden som gällde. Det blåste lite väl mycket dock men jag fick färg och lyckades även bränna axlarna. C tycker jag ser ut som en hummer... Skadeglädje på hög nivå när jag kontrade med att han är som en snögubbe, med andra ord vit ^^

Idag är det fortsatt blåsigt men det är varmt iaf så det känns som att sommaren är påväg iaf! Jag har precis kommit till butiken nu efter morgonens joggintur med Michelle. Jag hade lite träningsvärk idag fortfarande men det är skönt när man är två som springer och peppar varann.

Igår blekte jag även håret. Jag var en aning nervös för resultatet för det var ju fortfarande i lite olika nyanser. Men efter att ha stoppat i färgen först i hårbotten, sen på den förra färgade utväxten, topparna och sist av allt mitten av håret. Resultatet blev iaf bra det ser väldigt fräscht ut och det börjar bli mer jämnblont och det lite mer orangainslagen börjar försvinna. Jag ska ta en bild och lägga upp så ni får se :) Bilder från igår ska jag även lägga upp ikväll :)


Mardrömmar...

Inatt hade jag en mardröm igen. Den här gången väckte jag både mig själv och C av att jag skrek "Hjälp" väldigt högt. I Drömmen så blev jag iaf våldtagen av en polis och ingen brydde sig eftersom att han var polis. Hur sjukt som helst. Jag fattar inte var alla sjuka drömmar kommer ifrån... :/
Idag är det iaf jättevarmt ute redan nu. Det förväntas bli upp till nästan 30 grader varmt under eftermiddagen. Riktig sommar med andra ord :) Just nu håller jag på och tvättar en maskin tvätt och jag tror faktiskt att det är dags att jag stoppar i lite färg i håret för det är ganska så mycket utväxt nu. Jag är dock lite nervös för resultatet men jag håller tummarna att det blir bra!

Stackars, stackars lilla vovve....

Djungelns drottning säger jag bara... Jag och Michelle satt och tittade på det senaste avsnittet på kanal5play och skrattade för fulla muggar. Jag fattar inte hur de kan vara så jävla blåsta allvarligt talat! Det är så dåligt program så det blir beroendeframkallande ändå.l På nått vis är det underhållande att se de kämpa sig igenom djungellivet!
Just nu sitter jag med en kopp te och ser på film. Påvägen hem låg det en påkörd liten hund på vägen... Hans rygg var helt mos och det låg blod och skit överallt.... Stackars, stackars liten! Jag mår så himla dåligt när jag ser sånt där! Jag blir spyfärdig verkligen... Så just nu försöker jag bara bli av med den bilden från näthinnan. Och riktigt trött är jag oxå! Blir nog till att sova snart för imorn är det stranden som gäller. Det ska bli 30 grader varmt :)

Träningsvärk :P

Aj, aj, aj vilken träningsvärk jag kommer att ha imorn... Gårdagens språngmarsch i motvind har tagit en del och efter dagens styrkepass känns det som att mina lår och min rumpa inte kommer vilja gå upp ur sängen imorn :P haha men det känns ju skönt att ha gjort något :)

Igår hyrde jag och Michelle en film som hette Crazy, Stupid Love. Den var faktiskt bra och rolig, lite väl rörig i slutet men vi vr nöjda med den iaf :) Vid fem-tiden ringde C ch frågade om han skulle hämta upp mig flr han skulle stänga pga skitvädret. Så jag åkte med hem  och hemma fortsatte slappandet. Det var verkligen inte väder för att befinna sig utomhus igår. Så vi tittade på film och åt middag. Jag började även titta på Welcome to Sweden som är en gammal serie med Verne Troyer och Richard Kiel (2 hollywoodkändisar) som kommer till Sverige för att få uppleva typiska "Svenska" traditioner/mat/saker etc.  Det var väldigt roligt :P

Nu har jag precis kommit till butiken!


Snart blåser vi bort....

Igår kväll/natt började det att blåsa som satan och det bara fortsätter och fortsätter och snart kommer det lite regn på det hela oxå. Det är med andra ord inte så jätteroligt att gå utanför dörren idag. Inatt hade även ett tak blåst av på en simhall om jag uppfattade C helt rätt. Helt sjukt vad det blåser med andra ord.

Men det hindrade inte oss från att ta våran joggingrunda imorse. Men första biten som var rakt i motvind var inte att leka med. Man tog i för kung och fosterland och sen helt plötsligt slutade det blåsa lite och då nästan snubblade man fram för man hade så mycket fart :P Men vi tog oss runt iaf och det var vi mycket nöjda med :)

Sen har vi röjt upp lite grann på innergården här nere och försökt göra det så fint som det går under förutsättningarna att det är storm. Men det blev ganska så fint :) Idag lutar det åt att det blir en dag med lite film!


Lite vin och shopping...

Igår var inte den bästa av mina dagar och det är inget nytt att det är lite jobbigt just nu men idag har det iaf varit en bättre dag än igår! Jag och Michelle började dagen med att jogga. Det kändes däremot jääääävligt tungt idag men skönt när det var över! Sen åt vi den goda frukosten med yoghurt, hasselnötter och lite honung samt en kopp te.
Efter det gick vi runt halva stan kändes det som! Vi var på jakt efter en sax, en skarvsladd och storhandling av mat. Vi hittade allting inklusive 2 par skor var... Totalt köpte vi 4 par skor för 250kr. Helt sjukt blligt :p När vi storhandlade kändes det som vi fyllde hela vagnen med grönsaker. De har sjukt goda grönsaker här nere så det blev mycket bra köpt :)
Sen kom vi hem och gjorde en jättegod tonfisksallad som Mario även var med och åt. Sen flippade vi lite kan man säga och jag filmade en kort film när Mario och Michelle flippar till Grease Lightning. Ingen är dock medveten om att jag filmar, utan tror att jag fotar haha.
Nu har jag precis kommit hem från Michelle efter en riktig tjejmiddag med tacos, vin och fruktefterrätt med hackad mörk choklad och hasselnätter! Det blev verkligen lyckat och jag känner mig proppmätt. Det är mindre härligt men jag vet att jag överlever trots denna känsla. Även om jag har ganska mycket ångest. Det är nog tur att jag har lite vin i kroppen så jag inte är riktigt klar i huvudet, annars hade det nog varit riktigt jobbigt!
Men men... Nu ska jag titta på film innan det blir sängen!

2 veckor senare och paniken börjar komma...

Nu är det 2 veckor som jag har varit här nere och jag trivs bra. Men paniken över att gå upp i vikt börjar sakta men säkert komma lite för hastigt. Jag har väldigt svårt att anpassa mig till de konstiga mattiderna och att man ibland inte äter mer än 2 gånger per dag. Just nu har jag precis ätit frukost och jag känner mig som en spärrballong. Och det gör jag iof hela tiden, jag känner mig inte alls så tränad som när jag kom hit för 2 veckor sedan. Nu sprang jag inte igår och inte idag heller men imorn ska jag och Michelle komma igång igen på mornarna. Men det känns som att hur mycket man än springer på morgonen och äter en bra frukost så blir det pannkaka av resten av dagen. För då sitter man still i butiken och om man äter något så är det bara massa olja på hela skiten. Usch de kommer bli tuffa månader men mycket roliga oxå... Men hur som helst så lär det bli svårt att hålla sig i samma bra form som i Sverige. Detta är inget hälsosamt land inte!

Påskfirandet fortsätter med lammhuvud...

Igår kom som sagt Michelle och Mario hem från Albanien och vi hade mycket roligt att prata om! Men det verkar ha haft det väldigt bra iaf :) Vi stängde butiken vid åtta igår för att åka hem och ta det lugnt ett litet tag innan vi skule gå till kyrkan. Vid tio i tolv alltså nästan midnatt gick jag, C och hans syster och hennes dotter till kyrkan för att se när de bränner Judas. Det var han som förrådde Jesus och därför gör man en trädocka av honom som man hänger upp och sedan tänder på. Väldigt symboliskt.

Sen har man även ett vitt ljus som man tänder ifrån den heliga lågan ifrån Jerusalem. Det är ett ljusunder som tyder på att den "heliga elden" spontanantänder släckta vaxljus och oljelampor i kyrkan. Det har hänt vid varje påsk under de senaste 1200 åren. Det är helt sjukt. Och denna låga förs då från Jerusalem tilö Athen och därifrån kommer flygplan och bilar från alla städer och öar i hela Grekland så alla ljusen tänds ifrån samma låga i hela Grekland. Det är värsta grejen och jag tycker att det är rätt häftigt!

När vi var klara i kyrkan åt vi någon gryta med spenat och lamm. Till det självklart bröd, ägg, och någon form av ostpaj. Efter middagen åkte vi till Klik och mötte upp Michelle och Mario och festade lite. Det var inte överdrivet mycket folk men med lite alkohol i kroppen så var det trevligt och roligt iaf! Vi kom hem vid fem-tiden imorse så det är väl på sin plats att vara lite seg idag!

Vi har ätit påsklamm idag och det var en upplevelse det med. På ett fat kommer hela jävla lammhuvudet in, med ögon och tungan hängade på sned. Mums.... Jag behövde inte äta det iaf och det tackar jag för men man tappade lite matlusten när C satt och snaskade på hjärnan och käkarna. Till lammet var det liknande klyftpotatis, bröd och en jättegod sallad med purjolök och någon god hemgjord dressing.

Nu sitter jag i butiken och vi har ganska nyligen öppna och det är inte så jättemycket folk ute eftersom det är påsk. Men det är rätt skönt så man kan vara lite seg haha :)




Dags för en solig joggingtur!

Nu är det verkligen jätteskönt väder ute. Det är inte överdrivet soligt men det är varmt och luften är nästan lite fuktig och det känns somrigt! Jag har suttit och pratat med min familj på skype och de hade massa snö hemma så det känns helt okej att vara här just nu :)
Tänkte att jag skulle bege mig ut på en liten joggingtur nu. Michelle och Mario kommer hem från Albanien idag, tror nog faktiskt att det precis har kommit till Chania nu igen. Så jag ska ta en fika med Michelle lite senare. Vi har massor att prata om nu och det ska bli roligt att höra hur hon har haft det!

Det kan vara så att jag har världens finaste musmatta!

Igår när jag kom till printingmania väntade en liten överraskning. Nämligen denna musmatta med min fina lilla Stella! :) Så nu kan jag titta på henne varje dag när jag sitter vid min dator :)

Gårdagens långfredag - Intressant

Igår var det grekernas långfredag och med det innebär en hel del saker man gör. För det första får du inte äta något annat än bröd, tomater och tahini på hela dagen. Inte ens olja är tillåtet. Men på kvällen får du äta räkor oxå, och det var verkligen jätteräkor!
På kvällen så tänder man även utebelysningarna på balkonger etc för att man väntar på att "Jesus ska gå förbi". I varje liten by så finns en kyrka och utifrån den så går sedan ett helt tåg med människor som håller i små brinnande ljus samtidigt som de sjunger någonting. Längst fram går en  person som bär ett kors och det symboliserar det korset som Jesus korsfästes på. Några meter efter kommer sedan en handgjord grav gjord av massor med blommor som symboliserar hans begravning.
Vi satt ute på C´s mammas balkong och såg allt därifrån för vägen de går på är precis nedanför. På bordet hade hon tänt rökelse och hon hade även dessa små tunna ljusen man tänder. Sen var det ett himla smällande med dynamit. Massa småbarn som gick runt och kastade smällar så det lät emellanåt som det var värsta skottlossningen. Detta gjorde förstås lilla Melina jätterädd... Stackarn.
Hur som helst var det en spännande och intressant upplevelse eftersom jag aldrig upplevt någon ortodox påsk. C sa även att varje påsk när de går det där tåget från kyrkan (det sker på samma tid över hela Grekland) så är det alltid vindstilla så ljusen inte blåser ut. Tydligen ska det oxå vara så att på dagen så kommer det alltid regn som symboliserar tårar eftersom det är en sorglig dag. Och jag kan säga att på förmiddagen låg jag och solade lite på balkongen och på eftermiddagen kom det regn... Jag vet inte om jag riktigt tror på det eller om det hela är en slump men tydligen har det varit så varje påsk så länge han minns...
Jätteräkor!

Otroligt chockad och upprörd!

Jag satt och läste på aftonbladet.se och kom till denna artikel http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14656283.ab. Det är en artikel om dömda brottslingar som bloggar från sina anstalter. De skriver om allt möjligt och många av offrens anhöriga påverkas. Jag trodde ärligt talat inte att man fick ha en blogg ifrån anstalter. De kan ju kommunicera och provocera något oerhört! Jag tycker ärligt talat att det är helt jävla sjukt att en morddömd, psykiskt sjuk människa kan sitta och skriva om sitt mord offentligt och göra personliga angrepp mot de anhörigas offren! Jag trodde inte att detta var möjligt i Sverige.

Jag har precis läst Ulf Olssons blogg och hans sista inlägg (därefter tog han livet av sig). Han dömdes 2005 för sexualmordet på tioåriga Helén Nilsson från Hörby och mordet på 26-åriga Jannica Ekblad. I sin blogg skriver han om att han är oskyldigt dömd och att han har blivit fruktansvört dåligt behandlad av läkare och psykologer. Han ska även ha det inspelat med ljudupptagningar hur illa de har bemött honom. De ska bla. ha sagt – Vi vet inte vad vi ska göra med dig så det bästa för oss alla vore om du tog livet av dig”. Är det sant är det ju också bara helt sjukt...

Hans sista ord:För min egen del har jag absolut ingenting att se fram emot eller att leva för, utan jag kan ta läkare och psykologer på orden. Det bästa för mig är helt enkelt att bara få dö, än att sitta här som en levande död.

Efter att ha läst denna blogg blir jag rädd för flera saker. För det första: Att en dömd brottsling får blogga öppet om vad som helst. För det andra: Hur misstänkta/dömda brottslingar behandlas av läkare och psykologer. Vad är det som händer med samhället egentligen?! Snart finns det väl inget som heter sekretess och den männskliga moralen sjunker ständigt . Det känns som att nivån snart är nere på sandlådenivå som på dagis!






Omotiverad...

Just nu sitter jag och försöker peppa mig själv för att gå ut och springa. Jag är inte alls motiverad till det idag! Jag är inte motiverad tills så mycket alls idag faktiskt. Kände mig redan seg och omotiverad till att gå upp imorse, vet inte varför men en sån dag helt enkelt. Tack och lov att det är sol iaf. Jag kommer nog sätta mig på balkongen efter jag tränat för att sola lite och lyssna på musik!
Nehe om man ska ta tag i det löpningen så det är över :p

Städa med Bandit is the shit!

Snart har jag städat klart! :) Mattor och sängkläder har hängt på vädring på balkongen, alla speglar och fönster är putsade, en maskin tvätt hänger ute på tork och den maskinen är snart klar, det är dammtorkat överallt, dammsuget och nyskurade golv, sängen är renbäddad och det är bara badrummet kvar att dammsuga och skura! Känns verkligen skönt när allting är klart :) Tack och lov att jag kan lyssna på bandits webradio samtidigt :D

Såhär skulle mitt jobb se ut i Spanien...

Hej Madelene, tack för ditt meddelande.

Don’t doubt to ask any question that you want to know, otherwise if you have problems to understand it let me know and I will send it in Svenska to you.
VDC is a big stud in Spain, where horses are trained in all dressage levels.
The supporting month will start as soon as possible (jun or july)
so please answer this mail as soon as possible if you still interested.
How consists the work in VDC
- In VDC the hästskötare and the riders are the same people
- The schedule: we begin at eight in the morning giving the food to all horses, cleaning the boxes and then we begins to work horses, lounging , putting horses in paddocks, using the walk/machine or riding. At 10:00 o'clock there is a rest half hour to have breakfast and after we stop at 14:00 o'clock to lunch. After lunch we work continuous horses up to eight, in that we give the night food, clean the material and fix the arenas for the following day.
Every worker have some horses assigned and they work this horses under supervision.
We work from Monday to Saturday but the Saturday evening and Sunday are free, every weekend one worker/rider take care to feed the horses, so usually is one weekend per month or less for every person at VDC.
Usually there are six people working at the stud in relation with the horses also there are other workers in the farm.
All the workers that live in the stud have a share house but with independent room for everyone
Occasionally there are shows at VDC and some competitions out side and all the VDC riders could participate
Before to obtain the job there is a supporting month, in this month salary won't be perceived, so just an economic help for the cost of maintenance and other necessary things. This doesn't mean that passed that month and if the realized work has been very satisfactory an extra wage can be contributed.
Past the supporting month satisfactorily VDC offers a salary of 800€ per month with contract, place to live and the possibility to use a car for your self to drive to the stores. (share house and car)
The requirements to obtain the employment are:
Acept to be in the stud working at least one year.
Good attention to the horses and responsibility in the work
Good horsemanship level
Good integration level with the rest of workers, belong to be part of the team.
To be able to work hard and be a confidential person.
Would be good if you can send us your “curriculum vitae” CV with a photo or a video riding.
Thank you very much
Best regards, MVH
VDC Team
Men det känns som att det ligger lite fel i min planering just nu...Eller?

Påsk i Grekland...

Nu är det som sagt den grekiska påskveckan och imorn är det deras "Långfredag". Alltså en vecka senare än hemma i Sverige. Sen i söndags har vi därför inte ätit något kött och man ska helst inte äta/dricka något som kommer ifrån kon. Jag har väl inte riktigt hållit det där men det är en annan femma... Hur som helst så är det såkallade påsk-kakor på bilden som C´s mamma har gjort. Jag har ingen aning om vad det smakar men de luktar lite vanilj. Kan tänka mig att det är lite grann som finska pinnar (eller vad de nu kallas) fast utan pärlsocker. Tror inte att det smakar så mycket egentligen utan är mest neutrala som skorpor med en touch av vanilj typ :P men vi får väl se helt enkelt! :)
Inatt kunde jag iaf sova, det var jätteskönt! Även om jag drömde lite knasigt men det är ju ingenting ovanligt om man säger så ^^ Nu sitter jag iaf och äter frukost och jag har tränat, duschat och tvättmaskinen är igång :) Idag ska jag städa tänkte jag :)

Svar på mailet...

Bestämde mig för att svara på mailet iaf för att få veta lite mer om jobbet i Spanien så nu väntar jag på svar så får vi helt enkelt se hur det blir :)

Nu har jag äntligen piggnat till litegrann, skönt att inte känna sig bakfull längre :P Det är himla drygt! Nu börjar det bli lite väl svalt ute för min smak. Det är inte jättemycket folk ute ikväll så jag tror att vi kommer stänga snart och åka hem. Det är ju strejk på färjorna till och från Aten så många turister som skulle kommit hit över påsk kommer inte. Men men sånt e livet!




Jobberbjudande från Spanien...

Jag öppnade precis min mail och såg att jag hade fått ett mail från en kille som heter José och jag öppnade det. Då är det ett jobberbjudande som beridare/tävlingsgroom på ett stuteri i Spanien. Jag sökte jobb där november 2010 och skulle åka ner och provjobba i december var det tänkt men jag tackade nej av andra andledningar och började jobba som hästskötare åt Carina Brink nere i Hässleholm istället. Men nu söker de snart en ny beridare/tävlingsgroom och han hade väl antagligen sparat min adress. Så om jag var intresserad skulle jag höra av mig för att få mer detaljerad information.
På den här länken kan ni se hur det ser ut och var det ligger. Det är verkligen jättefint...http://www.vdcstud.com/sw/hem.zhtm
VAD SKA JAG GÖRA????

En kall morgon...

Igår kväll somnade jag på soffan en liten stund när vi såg på en film. Så jag bestämde mig för att ta bort mitt smink, borsta tänderna och gå och lägga mig. Så det gjorde jag och efter en liten stund kom C för han var oxå trött. Men tror ni att jag kunde somna??? Nej inte det minsta trött var jag då helt plötsligt. Jag lyssnade på låt efter låt på i-poden, vände mig om säkert 25 gånger (minst). Sen 90 minuter senare bestämde jag mig för att gå upp och ta en atarax så jag kunde få lite sömn... Så efter max 30 min från att jag tog den minns jag ingenting och jag hörde inte väckarklockan imorse.... Och eftersom jag tog den så sent så känner jag mig fortfarande som en riktig zombie!!! Men jag fick ju sova lite iaf...
Efter att C åkte till jobbet tog jag mig iaf ut på en 30 minuters runda och kände mig väldigt nöjd efteråt. Men av någon andledning så försvann våran ström på morgonen och den hade ju självklart inte kommit tillbaka när jag sprungit färdigt. Så det blev en riktigt kall och uppfriskande start på dagen kan man ju säga eftersom det bara var kallvatten i duschen, haha...
Nu har jag precis vaknat från en powernap i soffan...Satt och pluggade lite tills ögonen gick i kors och jag somnade som en stock! Vaknade av att strömmen kom tillbaka och slog på tv:n och det var väl tur för annars hade jag nog kunnat sova ett bra tag till. Drygt när man inte kan sova på normala tider!
Aja, jag ska väl försöka att ta mig ner till hamnen strax för det är faktiskt riktigt fint väder nu. Klarblå himmel och sol. Kanske inte stekhett men runt 20 grader nått sånt :)

I love my mornings...

Idag är det tisdag vilket betyder att jag varit här i en vecka nu. Tiden går fort kan man säga så det gäller att ha kul på vägen :) Just nu sitter jag och avnjuter denna underbara frukost. Jag älskar verkligen min start på dagen! Först upp och äta en banan och hålla C sällskap sen på med löparkläderna och ut och springa en runda. Efter det komma tillbaka och köra lite styrka och sedan duscha. Efter duschen väntar denna goda frukost med grekisk yoghurt, russin och hasselnötter och självklart en stor kopp te :) Det kan inte bli bättre!
Det är lite mulet idag också så jag ska stanna hemma till typ tre tänkte jag och plugga mera grekiska. Sen tänkte jag ta mig ner till hamnen och se om det är nå folk som handlar hos oss :)

En nypa frisk luft...

Har precis kommit in efter en 30 minuters rask promenad. Kände att jag behövde lite firsk luft efter allt pluggande. Jag fick inte bara frisk luft utan jag fick även lite regn på mig. Just nu är det bra trist väder faktiskt... Som tur var hade jag paraplyet med mig men ibland blåste det till så mycket så jag var tvungen att ta ner det. Hur som helst så fick jag komma ut en sväng och det var det viktigaste!
Till lunch åt jag tomater och lite fetaost. Jag älskar verkligen dessa tomater! De är sjukt stora och otroligt goda, det är de godaste jag ätit! Blir till att slänga kläderna och fylla resväskan med tomater istället när man ska åka hem haha :P

Plugga, plugga, plugga....

De andra små sakerna som ser ut lite som hasselnötter är nått majsliknande. Jag vet inte riktigt vad det är men gott är det iaf :)
Idag är det inte så jätteroligt väder. Det är växlande molnlighet med inslag av regn, men det är iaf varmt så jag klagar inte! Men det blev ingen joggingrunda idag för när jag hade tagit på mig skorna så började det regna och jag vågade inte chansa på att det skulle vara uppehåll under den tiden jag var ute. Det fick helt enkelt bli ett 30 minuters styrkepass inne idag!
Efter jag tränat gick jag och köpte lite småsaker till min frukost och lunch. Jag köpte bland annat hasselnötter och russin som är ifrån Kreta. Nötterna var jättestora och krispiga och smakar inte alls som de man köper hemma i Sverige, utan mycket godare! Samma sak med russinen. De var lite större, inte så svarta utan mer åt det bruna hållet och framförallt mycket saftigare! De var mycket mer likt vindruvesmaken. Så det gjorde susen i min yoghurt iaf!
Nu sen ca 2 1/2 timme tillbaka sitter jag och pluggar grekiska. Det som tar mest tid är ju för sjutton att skriva! Usch va svårt det är! Till min hjälp har jag boken jag fick av Helle, papper, penna och google translate så jag vet på ett ungefär hur jag ska uttala orden. Det ska min själ gå att lära sig detta språket! Hur svårt kan det va?!!

Privatlektion!

Gårdagen var väldigt, väldigt blåsig så det blev en lunch med Helle istället för stranden. Hade vi legat där hade vi garanterat fått färg för solen täcktes inte av ett enda moln på himlen, men vi hade däremot fått det lite väl kallt. Men men det kommer fler strand-dagar om man säger så!
Igår eftermiddag fick jag även sällskap av en liten tjej som heter Stella (precis som min lilla vovve, och hon var lika söt som min Stella). Hur som helst så jobbar hennes ena moster i butiken mittemot oss och hon går i en amerikansk-grekisk skola så hon pratar väldigt bra engelska. Hon är även väldigt hästintresserad så vi pratade länge och väl om hästar, haha. Sen lärde hon mig lite grekiska ord (som jag garanterat glömt bort idag...) men förhoppningsvis kanske jag känner igen de lite mer iaf!
Nu ska jag ta på mig kläder så jag kan gå ut och springa en runda innan det blir frukost! Det blåser rätt så mycket idag med...

Καλιμερα




Just nu sitter jag och äter en banan och tittar på den fina soluppgången. Det är säkert 20 grader varmt ute redan så det kommer nog att bli en fin dag. Men det skulle kanske blåsa lite mer idag. C ligger fortfarande och sover och jag tänkte att jag skulle hinna ut och springa innan jag åker med honom ner till hamnen. Det är därför jag är uppe så tidigt... Och sen blir det faktiskt för varmt för att vara ute och springa!

Dagens plan är att Helle och jag ska ligga på stranden och sola och få lite mer färg. Hon är ledig idag från Fisk Spat så vi tänkte passa på att hitta på något :) För er som inte vet är hon från Danmark. Men vi förstår varann väldigt bra när jag pratar svenska och hon pratar danska. Förmodligen för att ag bott i skåne 1 år. Hur som helst har vi väldigt roligt ihop så det blir förhoppningsvis en bra dag :)


Fixarlördag!

Imorse åkte Michelle och Mario som sagt till Albanien så nu ser jag inte de på en vecka. Därför tänkte jag passa på att fixa lite här hemma idag. Jag började förstås dagen med en löparrund och lite styrkepass. Sen blev det dusch och frukost! Jag startade även en tvättmaskin så jag får lite ordning på rent och smutsigt!
Sen har jag pratat med min familj. De är på Gotland just nu och firar påsk och det snöar. Själv sitter man på balkongen i bikini och bokstavligen steker i solen! Det är riktigt, riktigt varmt idag. Så jag kan säga att jag inte klagar det minsta just nu på mitt liv! :)
Har precis hängt upp tvätten och ska strax gå och packa upp mina kläder. Jag har inte ordning direkt. Det har inte funnits tid till att packa upp än så det är en enda stor röra inne på gymmet.... Men det ska åtgärdas idag! Jag har ju trots allt en väldigt stor garderob för mig själv :P
Jag har även lite glada nyheter efter att att jag pratat med mina föräldrar! Förhoppningsvis kommer de ner och hälsar på mig i mitten av maj!!! Tjoho! :) Det vore väldigt roligt om det blir så :) Så nu ska jag kola runt lite på boende till de oxå :)
Nej nu är det dags att sätta fart!

Trafik-kaos by M & M...

Man skulle kunna säga att grekerna och svenskarna skiljer sig väldigt mycket från varandra. Om man tycker någon ser bra ut i Sverige så kanske man tittar lite extra i smyg, men man försöker verkligen vara diskret. Här är det tvärtom! Här använder man allt som går för att höras. Är det inte en tuta så är det en busvissling. Eller varför inte puta med läpparna och göra pussljud? Alla medel är helt enkelt tillåtna ;) Jag kan ju iaf säga att jag och Michelle nästan orsakat trafikkaos idag när vi satt på en bänk i solen i rusningstrafik. Grekerna hade inte direkt ögonen på vägen och trafiken om man säger så! HAHA!


Rena rama grekiskan...

Idag blev det verkligen varmt! 27 grader i skuggan så det var riktigt nice! :) Jag och Michelle unnande oss en glass i solen och njöt lite :)

Just nu tar jag en liten paus för vi håller på och trycker 70 t-shirts till italienska flottan. Det tar aldrig slut!! Men det är väldigt bra träning för mig inför sommaren. Jag känner att jag kommer klara av det iaf, och det är faktiskt ganska så kul :P Helt annorlunda mot vad jag har gjort de senaste månaderna hemma :)

Jag har även fått en bok av Helle så jag kan försöka lära mig lite bättre grekiska. Den heter "Learning Greek without a teacher". Så jag har suttit med massa grammatik på eftermiddagen och försökt förstå mig på det hela. Men det är inte helt lätt för det har böjelser precis som i spanskan beroende på om det är jag, du, han,hon, den det osv... Helt enkelt rena rama grekiskan.... Men det ska gå!

Nej nu är det dags att jobba igen!


Träningsvärk...

Vaknade imorse med en fantastisk träningsvärk i överkroppen, förbaskade armhävningar säger jag bara :P Men det känns ju skönt att man gjort lite nytta iaf! Vid halv tio blev jag avsläppt hemma hos Michelle och Mario och då bytte om och sedan sprang vi samma runda som igår och körde lite syrka igen. Det är himla skönt att få in lite rutiner här nere så man lite snabbare kommer in i en vardag och inser att det faktiskt inte är en semestervecka man är på! Utan att man faktiskt ska bo här nere!

Efter att vi tränat satt vi ute på balkongen och åt grekisk yoghurt med valnötter och honung. Riktigt, riktigt gott! Och självklart en kopp te till! Vi försökte även läsa lite på innehållsförteckningen på yoghurten, för Michelle är laktosintolerant men kan trots detta äta denna yoghurt. Det är väldigt konstigt. Det är 2% fett i den och den innehåller 65 kcal/100g så trots att den är så fet (för den är som grekiskt yoghurt hemme som är 10% fett i) så är det knappt något fett i den. Men det verkar som att det är lite gelatin i som gör den så fast istället för högre fetthalt. Sen måste de på något sätt ha mindre mjölkprotein i den för annars hade hon inte kunnat äta den. Konstigt värre men den är iaf supergod! Typiskt att den inte finns i Sverige... Det är mycket man kommer att sakna härifrån.

Just nu är jag i C´s butik och har fått en liten snabb genomgång av vad jag behöver lära mig inför säsongen. DEt ska nog gå tror jag :) Vid två ska jag möta upp Michelle så ska vi äta lunch och sen ska vi fixa våra grekiska kontant kort och försöka att få tag på ett par flip flop!




Stranden och grekiska alfabetet!

Nu är jag och Michelle på plats på Kreta och resa gick bra igår. Det var väldigt skönt att åka med direktflyg och slippa alla mellanlandningar. Det är ganska svårt att förstå att man ska vara här nere så pass länge,det känns lite overkligt :P

Idag har vi iaf varit ute ch joggat på morgonen och sen har vi legat på stranden och solat och pluggat det grekiska alfabetet. Vi har kommit på lite olika sätt för att komma ihåg de olika bokstäverna och Michelle har gett mig en egen bokstav som ser ut såhär "Ψ" och den uttalas "psi" och bara för att jag ev vill bli psykolog så kommer vi ihåg den nu :P alla sätt är bra utom de dåliga!

Det är verkligen som svensk högsommar här nere. Just nu är det 23 grader varmt och det är inte ens sol ute så det är väldigt behaglig temperatur :) Jag saknar inte det svenska klimatet ett dugg! Hoppas alla ni där hemma har det bra! :)


Mysmiddag med familjen...



Nu har jag precis avslutat en jättemysig middag med min familj och min morfar! Vi har ätit grillad fläskfilé med en jättegod avokado och bulgursallad till. Till efterrätt gjorde jag denna frukttårta. Den består av marängbotten, vaniljgrädde, hallon/limefyllning och så är den toppad med kokos och frukt! Den var riktigt, riktigt god!

Jag är nästan helt klar med min packning nu men samtidigt känner man lite lätt panik över att man ska missa ta med sig något. Det har ju varit lite rörigt de senaste dagarna med allting som ska fixas. Men förhoppningsvis missar jag ingenting viktigt så jag kan köpa det där nere isf!

Imornbitt ska jag åka 03.45 hemifrån så det blir inget mer bloggande förrän jag är på plats på Kreta imorn. Planet landar 11.45 och då kommer Mario och hämtar oss på flygplatsen! Det är heeeeeeeeeeeeelt sjukt att jag ska vara borta så länge! :P

Ha det bra så hörs vi från Kreta senare :D


Sista dagen i Sverige...

Idag är det min sista dag i Sverige för ett tag framöver. Det känns lite overkligt faktiskt men jag ser framemot det :)

Dagen började med att jag följde med pappa till bilprovningen för att besiktiga bilen. Den gick igenom så det var ju skönt! :) Sen fick jag skjuts till gymmet och körde ett sista pass där. Very nice :)

Nu har jag och Fredrik varit ute på en promenad med hundarna i snöstormen och jag ska nu tvätta, packa och fixa det sista inför imorn! Kl 03.45 åker jag ifrån Djurö!


Mindre än 48 timmar kvar!

Nu börjar resfebern ta vid på riktigt! Snart är vi faktiskt på Kreta och inte i Sverige längre, helt galet! Varmt och skönt istället för det här gråa tråkiga vädret. Det känns verkligen som att vi åker i rätt tid :)

Idag har jag ridit Donne en sista gång innan jag åker. Det gick jättebra och jag kommer sakna den lila sötnosen jättemycket <3

Jag har även gjort ljusa slingor i håret idag och jag tror att det blev ganska bra faktiskt. Har cok ingen bild på den ännu. Men det behövs några förgningar eller slingor till för att få bort den lilla färgskiftningen som är kvar. Men förhoppnmingsvis blir det lite blekt av solen nu oxå :)

Nu ska jag sätta mig på träningscykeln en liten sväng. Hade tänk springa en runda idag med men vädret är inte så jättekul så jag stannar inomhus och tränar istället :P


RSS 2.0