Lite träningsvärk kanske...

Idag är det lördag och ikväll är det tänkt att vi ska gå ut en sväng efter vi stängt butiken! Jag har lite smått med träningsvärk efter gymmet igår. Var där i 2 timmar och fick en ordentlig genomkörare av hela kroppen. Fick hjälp med att lägga upp ett träningsschema så det kommer nog att bli skitbra :) Men idag blir det inte fullt så mycket styrka utan mer kondition!
 
Jag ska snart gå till bussen för att åka till gymmet. Men först måste jag diska och packa gymkläder + mat!
 

Ny väska!

 
Igår köpte jag en ny väska som jag kan ha alla mina träningskläder i. Känns lite billigt att gå runt med kläderna i en plastpåse! Så jag hittade denna väskan för 16 euro alltså ca 140kr. Den är riktigt rejäl och man får plats med mycket i den så jag känner mig väldigt nöjd :)
 
Igår hann jag bara med at springa 5km på gymmet för det tog mig 1 timmes promenad att hitta dit... Vägbeskrivningen var inte så jättebra och jag hade glömt telefonen hemma. Men det blev ganska lagom eftersom jag gick så pass mycket innan och sen tar det 20 min att gå till jobbet från gymmet. Så gårdagens träning blev totalt:
 
Promenad: 80 min
Löpning: 5km med intervaller
 
Idag ska jag bygga på med lite mer styrka är planen och jag ska vara där i lite bättre tid :P Ha en grym fredag! :D
 

Tagga träning!

Har inte bloggat på ett par dagar nu men nu är jag tillbaka igen! Idag ska jag ta mig till gymmet för första gången och köpa ett gymkort. Har kommit fram till att det är alldeles för varmt för att springa utomhus nu och det gör att träningen inte blir särskilt givande... Så jag blir för rastlös helt enkelt! Så nu är det slut på det och jag ska komma igång riktgit ordentligt på Chanias bästa och största gym! Jag känner mig taggad iaf :)
 
Kommer även att jobba kvällar nu framöver så jag har tid att vara lite på stranden med C´s mamma och brorsdotter. Och sen så hinner jag träna innan jag går till jobbet. Så förhoppningsvis kommer jag inte att känna mig lika rastlös längre när jag får lite tid till att göra saker. Och framförallt är träning väldigt viktigt för mig för att jag ska funka och må bra!
 
Och nu är det bara 6 dagar kvar tills jag ska göra min tatuering :D
 

Stranden HELA dagen!

 
Idag har jag legat på stranden från kl 11.00 till 18.00! Riktigt stekigt varmt har det varit oxå! Har badat en hel del för att svalka mig och jag har även legat en del med huvudet i skuggan för att inte få värmeslag. Men skönt har det varit, lite långtråkigt förstås att ligga ensam men men...
 
När jag kom hem tränade jag lite styrka i ca 60 min. Har inte sprungit på 3 dagar nu så imorgon är det dags igen! Men man tappar lite motivationen när det är så himla varmt redan innan man börjat springa! Därför blir det lite mer styrketräning istället. Men jag ska försöka ta mig ut varannan dag iaf.
 
Till middag var jag så fruktansvärt sugen på hamburgare haha :P Så det blev en hemgjord hamburgare i ett salladsblad med gurka, rödlök, ost och majonäs. Iställlet för pommes gjorde jag hemgjorda morotschips till. Riktigt gott blev det! Nu ska jag sätta mig i soffan och se på tv tills C kommer hem! :)
 

Glad Midsommar!

 
Igår firades det lite Midsommar även här nere på Kreta! Dock inte en traditionell svensk Midsommar såklart men lite ägg, lax och jordgubbstårta blev det allt! Jag gjorde för första gången en Pinocciotårta och med till jobbet. Den var riktigt god och uppskattad kan jag säga :) Vi bjöd även Michelle och Mario såklart så vi hade lite Midsommarfika.
 
På kvällen spelade Grekland-Tyskland och det var en bra match och mycket spännade i början men sen drog tyskarna iväg och vann med 4-2. Synd för grekerna men de avslutade iaf med en snygg straff. Efter matchen började vi stänga och C köpte med glass hem dels för att det var Midsommar och sen för att tröstäta lite för att Grekland förlorade :P Så vi satt och åt massa glass mitt i natten.
 
Och idag kan jag säga att jag fått sota för att jag åt både tårta och glass... Det var för mycket socker än vad min kropp klarade av.... Jag mår illa, har kramp i magen och har sprungit fram och tillbaka till toan och trott att jag ska kräkas. Det blir med andra ord inga mer sötsaker på ett bra tag! Så idag blir det ingen träning tyvärr...Har ingen ork i kroppen och sen har jag faktiskt en ganska så grym träningsvärk i ben och rumpa efter gårdagens styrketräning! Tanken är även att vi ska gå ut ikväll så jag får nöja mig med den träningen som blir då! 
 
Här kommer 3 bilder på midsommarmaten och den sista bilden på mig är ganska suddig då jag hade bråttom till bussen. Men tänkte ni skulle se att jag var midsommarklädd också hihi :)
 
 
 
 

Magen full med nötter!

Då var dagens kvällspromenad avslutad oxå! Gud vad varm man blir trots att man bara går i shorts och linne och solen inte ens är framme... Mår en aning illa pga ett visst antal för många nötter som befinner sig i magen. Det är ju så himla gott och så himla svårt att sluta när man väl tagit en! Aja nu är det försent att göra nått åt saken och jag kommer aldrig lära mig att sluta i tid så det är bara att gilla läget och njuta av att det var gott så länge det vara :P 
 
Imorn blir det lite trappträning, ska försöka öka på lite var tanken. Får se hur det går med den saken! Nu ska jag ta och stretcha lite, diska och duscha av kroppen. Sen blir det film tills C kommer hem!
 

Jag älskar min äggmjölk!

 
Jag förstår inte hur detta kan vara så himla gott! Idag lyxade jag till det med lite vispad kanelgrädde på toppen! Så himla gott så jag tror jag dör! Och superenkelt att göra!
 
Äggmjölk
2 ägg
25-50g smör
Vatten
Valfri smaksättning
 
Smält smöret och blanda sedan ner smaksättning och äggen och vispa ordentligt. Tillsätt sedan varmt/kallt vatten och blanda. Lägg i eventuell is eller toppa med vispad grädde!
Jag föredrar att ha den kall med 1tsk kakao som smaksättning och gärna lite is i så den blir riktigt kall. En annan varm favorit är annars med kanel. Riktigt mumsigt och nyttigt!
 
 

Jag är ju blond för tusan!

Idag har jag varit hos tatueraren och jag har bokat tid!!!! 4 juli kl 18.00 så ska jag få min tatuering! Helt galet känns det :P Jag är lite pirrig haha! Men jag tror att den kommer bli sjukt nice. Han kommer göra om den lite grann och lägga till lite så resultatet kommer nog att bli grymt! Spännande, spännande bara 2 veckor kvar :P
 
Idag har jag även konstaterat att jag verkligen är BLOND! Shit alltså :P Men jag är nöjd med håret och det passar bra när jag är utomlands! Sen att jag kanske uppfattas som en blåst blondin det är en annan sak. Jag vet att jag inte är korkad...Inte så mycket iaf haha ^^ 
 
Har även köpt 3 nya solglasögon idag. Inga dyra saker med tanke på att jag sliter det rätt bra. Men snygga är det iaf tycker jag! 
 
Såhär ser mitt hår ut nu och det är ett par av de nya glasögonen!
 
 

Färgning-CHECK

Håret blev fint tycker jag! :) Bild kommer dock inte nu för det är inte fixat så det syns bra, ska ändå duscha imorbitti igen så det kändes onödigt att fixa iordning det bara för en bild! Ja jag är lat!! :P
 
Har varit ute på en kvällspromenad med Melina oxå, mysigt var det. Sen har jag suttit nu ett tag och tittat på lite olika typsnitt som är snygga till tatueringar. Har hittat lite ideér så imorn ska jag ta med mig de och gå och prata med tatueraren. Kan vara så att jag har nått på gång... Fick en vision av det imorse när jag satt på bussen så vi får väl se om det går att fixa så det blir som jag vill ha det. Annars får det vänta tills i höst när jag kommer hem!
 
Nu ska jag glo på film! Hade velat se Sverige-Frankrike men den matchen visas på någon kanal som vi inte har och jag orkar inte kolla webbtv. Och hur det än går så åker vi ändå ut ur EM så wtf...
 
 

Dags att färga lite utväxt...

Imorse vaknade jag och var sjukt trött. Kändes som jag knappt hade sovit och kroppen var helt seg. Iof somnade jag väl inte förrän efter två någon gång inatt men ändå så seg brukar jag inte vara. Låg och tittade på en jättbra film tills C kom hem igår kväll och den var så spännande så jag blev alldeles svettig. En psykologisk thriller var det som jag inte kommer ihåg namnet på!

Har iaf sprungit en liten runda och styrketränat lite som vanligt på morgonen. På jobbet idag har jag faktiskt haft saker att göra nästan hela dagen. Mycket, mycket mer folk idag jämfört med tidigare dagara. Kan det ha något att göra med valet i söndags kanske? Hur som helst så klagar jag inte när jag har nått att göra! :)

Nu har jag precis kommit hem och hämtat Melina. Ska roa mig med att färga min utväxt nu. Det växer ganska snabbt mitt hår så C sa till och med för ett par dagar sedan att det börjar bli dags att färga det igen! :P Har även köpt en fotfil idag så jag kan få lite ordning på mina fötter!

Nu ska jag sätta lite fart :)


Kvällspromenad

Har nyss kommit in från en kvällspromenad med Melina :) Blev till och med svettig så jag har precis duschat av mig lite snabbt. Har även gjort mina tre stretchövningar så jag ska kunna ta mig ner i spagat inom en snar framtid!
Idag har det inte hänt så jättemycket utöver det vanliga. Var ute och sprang och styrketränade på morgonen. Sen iväg till jobbet och det hände inte så mycket där så vid halv sju tog jag bussen hem för att ta hand om Melina istället.
Det är lite galet hur snabbt tiden går egentligen! På fredag är det redan midsommar och och då är det nästan juli snart. Det går fortare än vad man tror! Nu ska jag krypa upp i soffan med mitt hemgjorda is-te :)
Ha en bra kväll!

Sovmorgon+Beach!

Idag var tanken att jag och C skulle ligga på stranden en stund innan han öppnade. Det blev inte riktigt så! Vi ställde klockan på nio men inte kom vi upp förrän strax innan elva... :P Det blev en riktig sovmorgon med andra ord, tror dock att det behövdes!
Så när han åkte till jobbet gick jag till stranden eftersom jag är ledig idag. Det var ganska blåsigt med höga vågor så jag badade inte. Men det var perfekt väder för att ligga i solstolen i 3 timmar utan att bli helt genomsvett! Jag var hemma vid fyra ungefär och då hämtade jag Melina och satte mig en stund på balkongen med en bok. Sen åt jag tonfisksallad och vek ihop tvätten och diskade.
Nu på kvällen har jag sprungit en sväng och tränat lite ben, bröst och mage. Har även kollat upp lite stretchövningar för att kunna gå ner i spagat. Innan sommaren är slut ska jag ta mig fan kunna det! Det blir ett litet projekt kan jag säga, stel som man är...
Nu har jag ganska nyligen ätit lite middag och naglarna är nymålade i knallrosa! Köpte 2 nya nagellack i veckan. Ett rosa och ett lite mer gammelgräddrosa :) Fina är de iaf! Nu ska jag förflytta mig till soffan och se på matchen mellan Holland-Portugal!

Bullshitday!

Denna dagen säger jag bara... Vaknade trött och seg med träningsvärk. Drack mitt citronvatten och tog på mig löparkläderna. Sprang en runda och körde 5 repetitioner upp för mördartrappan. Svettig som ett djur sprang jag hem och körde lite, ben, rumpa, mage och rygg. Sen kände jag mig nöjd!
Jobbmässigt så har det inte hänt ett skit idag. Imorn är det val och förhoppningsvis kommer det börja komma fler turister för så tråkigt som det varit idag var det längesen jag hade! Och de turisterna som väl kommer är allmänt lost. De går omkring som om de vore från en annan planet! Och självklart vill de inte köpa något. Herregud säger jag bara...
Till råga på allt så kollade jag lite mer noga upp antagningsstatistiken inför psykologprogrammet och jag tror inte att jag kommer att komma in. Visst man ska aldrig säga aldrig men jag tror det är kört. Så det kom ju inte direkt som en glad nyhet. Och Sverige förlorade ju som sagt igår så det tänker jag inte ens lägga någon energi på att kommentera vad jag tycker om det hela.
Nu har jag precis kommit hem. Fick gå hem lite tidigare eftersom det inte var så mycket folk men framförallt för att Melina skulle slippa vara själv. C´s mamma är i Aten en vecka så hon är själv på dagarna när vi jobbar och det tycker hon inte är roligt alls! Så fort solen börjar gå ner så det inte är 30 grader varmt ska jag gå en liten promenad med henne. Och då åker kameran med!
Nu är tvättmaskinen igång och jag ska nog dra ett varv med dammsugaren oxå!

4 veckors väntan kvar!

Om 4 veckor vet jag om jag har kommit in på min utbildning eller inte! Det kommer att avgöra ganska mycket inför hösten. Kmmer jag inte in får jag tänka om. Då lockar det att åka till Tyskland... Men som sagt i första hand hoppas jag verkligen att jag kommer in så jag kan få lite struktur och fokusera mot ett tydligt mål! Ska även skriva högskoleprovet i höst för att sedan söka till polis i vår. Det vore ju bra roligt alltså, men det åär svårt att komma in så jag lär få söka flera gånger!

Idag är det en extremt seg dag. Varmt som bara denoch knappt några turister alls. Och ikväll är det krig! Sverige-England. Torskar vi är det kört och då kommer jag bli mobbad resten av sommaren av Robert (han är från England) så this means war!


Nu jäklar!

Sitter just nu och äter brunch. Hemgjorda feta och zuccinibiffar med broccolimos. Fruktansvärt gott kan jag säga! Börjar vid 3 idag så jag har haft lite extra tid på förmiddagen. Var först ute och sprang en runda imorse och då sprang jag även upp för en gammal stentrappa. 81 steg är det! Sprang upp för den 4 gånger sen hem och körde ett styrkepass med ben, rumpa, rygg och axlar. Känner mig lite sådär just nu med allt, omställningarna med LCHF har gett lite effekt. Har lagt på mig lite grann eftersom jag tidigare ätit extremt fett och kalorisnålt. Så det kommer ta ett tag innan kroppen hajar att den får tillräckligt med mat.
Men denna vecka ska jag iaf plocka bort nötterna helt och minska på mejeriprodukterna och se om jag får lite bättre resultat. Tänkte försöka hålla mig runt 10g kolisar/dag istället för 15-20g/dag. Man  måste ju prova sig fram!
Igår gjorde jag äggmjölk för första gången. Jag har varit skeptiskt eftersom man bara har i 2 ägg, 25-50g smör och sedan vatten och smaksättning. MEN jag blev positivt överrasskad! Det var ju riktigt gott! Köpte kanel och riktigt fin kakao och jag provade med kakaon först. Gott både varmt och kallt! Smakar som vanlig choklad och det är bara bra fetter och protein i! Passar mig perfekt med en mättande dryck, speciellt när det är så varmt! Så den är helt klart en ny favorit! :)
Nu ska jag göra mig i ordning och sen åka in till Chania :)

Kickstart!

Denna dagen har börjat sjukt bra! Tog med mig mitt citronvatten ut och sprang i 25 min, varmt som tusan var det men jag tog mig igenom rundan. Sen kom jag hem och körde 25 min styrka oxå, riktigt, riktigt skönt! Efter styrkepasset kände jag verkligen att jag fått igång förbränningen, blev riktigt hungrig! Så jag tog en dusch och nu sitter jag och äter lite rester från söndagens currykyckling :) Mums!
Hoppas att dagen håller i sig och fortsätter var såhär bra :) Vädret förväntas bli 30 grader i skuggan så varmare kommer det iaf bli!

Det finns bättre och sämre dagar...

Denna dag har inte varit lika bra som gårdagen. Har iaf varit väldigt varmt! 33 grader i skuggan och det är fortfarnde 26 grader varmt ute just nu och klockan närmar sig elva.
Igår var jag knappt hungrig alls och idag var det tvärtom kan jag säga... Vilket resulterade i massa småätande nu på kvällen så jag mår ärligt talat riktigt illa! Usch och fy, hoppas på en bättre dag imorgon och då ska jag ta med mig mer mat till jobbet så jag inte blir hungrig emellan målen. Brukar klara mig på max 3 mål mat/dag utan mellanmål. Men men det är inte så mycket att göra nu. Det är bara att förflytta sig till soffan och må illa framför Sverige-Ukraina! Imorn tar vi nya tag!

Live like there's no tomorrow, cause all we have is here right now!

Denna dagen har verkligen varit HELT SUPER!!! Vaknade imorse vid samma tid som vanligt utan väckarklocka trots att jag inte somnade förrän 03.00 inatt. Pigg som bara den gjorde jag de matmuffinsen som ni redan sett. Vid halv tolv gick jag hemifrån ner till stranden. Där låg jag och stekte i 4 timmar och badade självklart oxå. Riktigt skönt har det blivit i vattnet! Så nu har jag fått en ganska fin bränna (men det är bara början på denna sommar!). Lyckades dock bränna mina vader lite grann, eller främst min högra haha.
När jag kom hem satt jag och pratade med mamma i 1 h på skype. Vi pratade om allt möjligt och det var trevligt :) Sen blev jag så himla hungrig så jag gjorde kycklinggryta med curry och åt.
Efter maten fick jag lite ny energi så jag började städa upp i min garderob och vika ren tvätt. Organiserade om lite bland kläderna och samma sak i badrummet så nu har jag koll på var jag har allting :) Efter det bestämde jag mig för att gå ut och springa och fy fan va underbart det är att springa på kvällen! Jag njöt av vartenda andetag! Till och börja med var det sådär skönt varmt ute, solen var påväg ner och första turen av rundan går igenom apelsin och olivlundar. Hur mysigt som helst. Och bakom detta ser man bergen i bakgrunden och massa små hus som ligger överallt :)
Sista delen av rundan kände jag mig så himla full av energi, blodet pumpa runt som tusan och svetten rann men trött var jag inte, så jag körde lite intervaller och spurtade på slutet. Sjukt härligt vad jag har energi i min kropp! Kan knappt minnas sist jag kände mig så laddad! Jag känner mig seriöst som en duracell!
Efter slutspurten behövde jag varva ner lite så jag gick en liten runda och jag fastnade vid en höjd. Jag har varit där många gånger förut men inte på kvällen. Shit va det var vackert! Jag såg ut över alla oliv och apelsinodlingar, här och var lyste små hus, bergen i bakgrunden som lystes upp av det sista av solen som var kvar så man såg deras exakta konturer och sist men inte minst, havet. Helt blankt med små öar och den orangeröda himlen. Det var så himla underbart och jag bara stod och andades in och njöt. Gud va underbart livet var just då i dessa minuter. Jag kommer minnas det hela livet!
Nu har jag kommit tillbaka och jag har tränat lite styrka och tagit en dusch. Sitter nu med mitt älskade citronvatten (har blivit beroende, men det är ett bra beroende efter som det rensar ut slaggprodukter, stärker immunförsvaret och ökar matsmältningen). Nu ska jag förflytta mig till soffan och se på fotbolls EM. Irland-Kroatien. Det står 1-1 just nu!
Hoppas eran söndag varit lika grym som min!

Matmuffins :)

Igår var det Michelles födelsedag och vi firade henne genom att gå ut och äta middag! Efter mycket motgångar innan middagen så fick vi tillslut en trevlig kväll.
Idag är jag ledig och jag har precis gjort LCHF matmuffins :) Det är tre olika smaker; Tomat och fetaost, champinjoner och fetaost och broccoli och blåmögelost. Det luktar fantastiskt här inne kan jag säga! :)
Ska ta och hänga upp tvätten nu sen göra mig klar för att gå till stranden! Idag ska jag ta mig fan få lite färg :)

Freeeeeeeeeeeeeeedag

Jahopp då var det fredag! På nått sätt har veckan gått ganska så snabbt ändå. Men idag är en rätt seg dag, inte speciellt mycket folk och det är varmt så man blir lite seg. Mamma la även upp en bild på facebook på ett vinglas i kvällssolen på altanen. Då fick man ganska mycket hemlängtan efter sommarkvällar med grill och bad! Men men jag ska inte klaga, det finns ju kvällsol, vin och bad här med så det räcker och blir över!


Jag känner mig som en ny människa!

När jag var hemma i Sverige blev det en hel del muffins och choklad så speciellt mycket LCHF var det inte. Men sen jag kom tillbaka till Kreta igen har jag kört stenhårt på det och det är idag en vecka exakt. Jag märker redan skillnad och mår mycket bättre! Jag har starkare och högre puls, inga kalla händer eller fötter, ingen uppblåst mage, inga blodsockerfall, inget sug efter kolhydrater som glass, choklad, pasta, bröd etc och jag har mycket mer energi! Det är helt fantastisk för jag känner verkligen att hela min kropp mår så himla mycket bättre efter bara en vecka! Jag är ute och springer varje morgon och kör lite lättare styrka efter det. Tror inte jag minskat något speciellt i vikt eller kroppsfett under denna vecka men jag känner mig sund, frisk och pigg! Och jag ÄLSKAR det! :D Jag börjar helt enkelt bli en ny människa!

Shh quiet, you might piss somebody off

Imorse var det sovmorgon till kvart över nio, det var riktigt skönt eftersom det inte blev så bra sömn pga att några grannar hade fest och det förde ett j*vla liv rent ut sagt! Men men hoppas de hade kul iaf!
Det har varit väldigt lugnt idag eftersom det är söndag och det mesta är stängt. Vi förväntade oss dock att det skulle vara lite mer folk under förmiddagen eftersom ett kryssningsfartyg kom in, men man såg inte mycket av de turisterna!
Varmt som tusan har det varit idag oxå! När jag åkte hem vid åtta så var det fortfarande 26 grader varmt ute! Skönt som bara den! :D Nu har jag precis ätit lite middag och ska ta och hoppa in i duschen! Imorn är det tydligen en röd dag för det firar något inom det ortodoxa. Har inte riktigt fått klart för mig vad det är men en röd dag är det iaf!
Dessa två bilder är från igår när jag satt i fisk-spat! ;)

Myggbett och fiskspa

Jag har 3 stora myggbett som håller på att göra mig galen! Det kliar och svider som satan och det är stora som bölder...Riktigt drygt kan man säga... Hur som helst går de väl ner snart hoppas jag :)
Idag har jag för första gången vågat mig på att stoppa ner fötterna till fiskarna... Det hade en riktig fest kan man säga, jag satt med en fot i varsitt glas och de åt som tusan... Usch och fy! :P Jag trodde jag skulle svimma första minuterna men det gick över och jag satt där en bra stund! Resultat blev det men de har en bra bit kvar innan mina stallfötter är lena och rena från död hud :P
Nu ska jag se om de går nått bra på tv!

RSS 2.0