Påskfirandet fortsätter med lammhuvud...

Igår kom som sagt Michelle och Mario hem från Albanien och vi hade mycket roligt att prata om! Men det verkar ha haft det väldigt bra iaf :) Vi stängde butiken vid åtta igår för att åka hem och ta det lugnt ett litet tag innan vi skule gå till kyrkan. Vid tio i tolv alltså nästan midnatt gick jag, C och hans syster och hennes dotter till kyrkan för att se när de bränner Judas. Det var han som förrådde Jesus och därför gör man en trädocka av honom som man hänger upp och sedan tänder på. Väldigt symboliskt.

Sen har man även ett vitt ljus som man tänder ifrån den heliga lågan ifrån Jerusalem. Det är ett ljusunder som tyder på att den "heliga elden" spontanantänder släckta vaxljus och oljelampor i kyrkan. Det har hänt vid varje påsk under de senaste 1200 åren. Det är helt sjukt. Och denna låga förs då från Jerusalem tilö Athen och därifrån kommer flygplan och bilar från alla städer och öar i hela Grekland så alla ljusen tänds ifrån samma låga i hela Grekland. Det är värsta grejen och jag tycker att det är rätt häftigt!

När vi var klara i kyrkan åt vi någon gryta med spenat och lamm. Till det självklart bröd, ägg, och någon form av ostpaj. Efter middagen åkte vi till Klik och mötte upp Michelle och Mario och festade lite. Det var inte överdrivet mycket folk men med lite alkohol i kroppen så var det trevligt och roligt iaf! Vi kom hem vid fem-tiden imorse så det är väl på sin plats att vara lite seg idag!

Vi har ätit påsklamm idag och det var en upplevelse det med. På ett fat kommer hela jävla lammhuvudet in, med ögon och tungan hängade på sned. Mums.... Jag behövde inte äta det iaf och det tackar jag för men man tappade lite matlusten när C satt och snaskade på hjärnan och käkarna. Till lammet var det liknande klyftpotatis, bröd och en jättegod sallad med purjolök och någon god hemgjord dressing.

Nu sitter jag i butiken och vi har ganska nyligen öppna och det är inte så jättemycket folk ute eftersom det är påsk. Men det är rätt skönt så man kan vara lite seg haha :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0